"Hideg" van....

2011. augusztus 13.

.... idén nyáron. Gondolom ez nagyon furcsán és viccesen hangzik, de tényleg így van. Kezdjük ott, hogy idén nyáron nehezen akart nyár lenni. A múlt héten vasárnap például három napos mini hőséghullámmal riogatták egész Görögország lakosságát, erős meltemi széllel és 37-39 fokkal. Ez a mini hőséghullám itt Krétán az érdeklődés hiányában azonban elmaradt. A hétfőt és a keddet megúsztuk kellemes 30 fokkal és az egész nap jövő-menő bárányfelhőkkel, amik ugyan a napot nem takarták el sokszor, de azért mégiscsak szokatlan augusztus elején. Szerdán "tetőzött" a hőség 32 fokkal és szikrázó napsütéssel. Csütörtökön és tegnap pénteken pedig kifejezetten kellemes inkább borús, néha elég sötét esővel fenyegető felhőkkel tarkított időjárásunk volt, de hidég azért így sem volt, mert 27 fokig így is felmelegedett a levegő.  A lakásban minden ablakot és balkonajtót kinyottam, így klasszul kiszellőzött és felfrissült bent is a levegő.
Az idei nyarat idáig megúsztuk 29-31 fokos maximumokkal, egy-két naptól eltekintve, de akkor sem volt melegebb 35 foknál. Az persze más kérdés, hogy hőérzétre ezek a maximumok sokszor sokkal többnek tűntek. Kíváncsi vagyok ilyen "hideg" nyár után milyen lesz a tél? Lehet havazni is fog itt a városban is????

Az utóbbi két hétben ilyen bárányfelhős szinte minden nap az ég. Hol jobban, hol kevésbé:
07/08/2011 Stalida

07. augusztus. 2011. - Stalida, Kréta

Read more...

ADATVÉDELEM

Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

Rendszeres olvasók

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP