Nem tudok megjegyzést írni :(....

2011. október 17.

Komolyan mondom kezd nagyon bosszantani a dolog. Azokon a blogokon, ahol nem külön felugró kisablakban lehet megjegyzést írni, hanem a bejegyzés alatt beágyzva van rá lehetőség nem tudok a google fiókommal megjegyzést írni.
Vagy folyamatosan visszaküld bejelentkezni, vagy valami olyasmit ír ki, hogy azzal a google fiókkal amivel be vagyok jeletkezve nincs jogosultságom azon a blogon bejegyzést írni.
Ilyenkor nem marad más, mint anonymusként hagyok megjegyzést aláírom, hogy ki voltam.
Nem vagyok egy nagy megjegyzés író, de  akkor is. Roppant dühítő, most már hónapok óta ez van!
Tapasztalt valaki valami hasonlót???? Esetleg ötletek a probléma orvoslására????

Read more...

Diótorta

2011. október 12.

Tegnap volt N. születésnapja és mint minden évben idén is sütöttem neki egy tortát. Idén Maci baromira diós tortájára esett a választásom. Néhány változtatás eszközöltem ugyan rajta, de a végeredmény nagyon finom lett. Őszies ízű tortához igen őszies időjárásunk is volt. Szinte egész nap esett, be volt borulva, semmi normális fény nem volt egy valahogy kinéző kép készítésére. Este még a kandallót is begyújtottuk.

walnut cake collage1

Hozzávalók egy 15 cm-es tortához (kb 8 szelet):
A piskótához:
8 dkg liszt
4 dkg darált dió
8 dkg cukor
4 tojás
1 csapott tk sütőpor
2 ek tej (vagy rum/rumaroma)

A krémhez:
1/2 zacskó vaníliás pudingpor
tej a pudig elkészítéshez
15 dkg porcukor
20 dkg darált dió
17 dkg vaj/margarin
1 vaníliás cukor
1-2 ek rum vagy rumaroma

Díszítéshez:
darált dió és fél diószemek

A piskótához két tojást szétválasztottam. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá vertem. A sárgáját a cukorral fehéredésig kevertem. A sárgájás habba belekevertem egy evőkanál tejet, majd a felvert fehérjehab felét beleforgattam. Beleszitáltam 4 dkg lisztet, fél teáskanál sütőport és 2 dkg darált diót szórtam bele, majd ezeket óvatosan beleforgattam a habba. Végül beleforgattam a fehérjehab másik felét. Kapcsos, az alján sütőpapírral bélelt 15 cm-es tortaformába öntöttem és 180 fokon 20 percig sütöttem (fogpiszkálóval ellenőriztem, hogy megsült-e). Rögtön kivettem a formából egy sütőrácsra borítottam, lehúztam a sütőpapírt, majd a papírtörlőtartót rátettem (a piskóta és közé visszatettem a sütőpapírt) nehezéknek, hogy szép sima legyen mindkét oldaláról  kihűlés után.
Ezt mégegyszer megismételtem. Így két kéttojásból készült piskótalapom lett. Amiket kihűlés után félbevágtam, hogy összesen 4 lapom legyen.

A krémhez fél csomag főzős vaníliás pundigport megfőztem a zacskón lévő tejmennyiség felével vagyis fele annyi tejjel mint amennyi az egész zacskóhoz kell. Nekem egy zacskó pundigpor az 43 gramm volt amihez 660 ml tej kell. Én 22 gramm pudingport főztem fel 330 ml tejjel. Kihűtöttem, majd belekevertem a darált diót, a vaníliás cukrot és a rumot. A porcukrot a vajjal habosra kevertem, majd belekevertem a diós krémet és úgy 2-3 órára a hűtőbe száműztem pihenni.

A krémmel betöltöttem a piskótalapokat, majd kívülről is körbekentem. Az oldalát körben darált dióval megszórtam. A tetejére nyomtam 8 fél diónyi pöttyöt a krémből amikre fél diókat ültettem. Tálalás előtt behűtöm legalább 2 órára.
walnut cake 

Read more...

ADATVÉDELEM

Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

Rendszeres olvasók

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP