Görög bableves - Φασολαδα

2012. június 3.

Nem a magyar értelem vett leves. Mint ahogy egyik görög leves sem olyan leves, mint ahogy azt mi magyarok értelmezzük. Nincs benne annyi lé, mint amihez mi vagyunk hozzászokva.

Fasolada - greek bean soup

Hozzávalók:
20 dkg szárazbab (fehér)
3-4 szál sárgarépa apróra "kockázva"
friss zellerlevél 3-4 ek finomra aprítva
1 fej vöröshagyma apróra kockázva
3 dl paradicsomszósz (az ami a típusú ami a paradicsomlére hasonlít, de sűrűbb annál)
1 dl olívaolaj
só, bors
pici cukor (jobb ízle lesz tőle a paradicsomos ételeknek)

A babot éjszakára beáztatom. Mánap átmosom, és hideg vízben felteszem forrni. Amikor felforrt leöntöm a vizet róla, sózom, borsozom, hozzáteszem az apróra kockázott répát, a felaprított hagymát, a zellerlevelet és felöntöm vízzel, úgy hogy kb 3-4 ujjnyira ellepje. Felforralom, majd lassú tűzön majdnem puhára főzöm. Ha már majdnem puha a bab és a répa akkor beleöntöm a paradicsomszószt, pici cukrot adok hozzá (egy kávéskanálnyit kb) és az olajat. Így addig főzöm amíg teljesen meg nem puhul.
Fetával tálaljuk. Vagy süthetünk hozzá kolbászt.

Read more...

ADATVÉDELEM

Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

Rendszeres olvasók

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP