tag:blogger.com,1999:blog-6871785631615269601.post4680214654391515205..comments2023-10-15T12:04:14.500+03:00Comments on fahéj és feta: Csirke hilopitesz-el - Κοτοπουλο με χυλοπιτεςViktoriahttp://www.blogger.com/profile/00241414079011576467noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-6871785631615269601.post-70270497449664015052009-07-14T07:57:15.652+03:002009-07-14T07:57:15.652+03:00Örülök, hogy ízlett :DÖrülök, hogy ízlett :DViktoriahttps://www.blogger.com/profile/00241414079011576467noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6871785631615269601.post-4026109550795725862009-07-14T01:35:52.325+03:002009-07-14T01:35:52.325+03:00Kipróbáltam, nagyon finom!Kipróbáltam, nagyon finom!Ágihttps://www.blogger.com/profile/09943602866851064867noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6871785631615269601.post-75924063439540944172009-07-10T11:18:51.361+03:002009-07-10T11:18:51.361+03:00Szívesen, sok sikert a próbához ;)Szívesen, sok sikert a próbához ;)Viktoriahttps://www.blogger.com/profile/00241414079011576467noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6871785631615269601.post-52787727272123274912009-07-10T10:12:21.288+03:002009-07-10T10:12:21.288+03:00De jó. Köszi a képet is. Szerintem lehet kapni has...De jó. Köszi a képet is. Szerintem lehet kapni hasonló "alkatú" tésztát itthon, kipróbálom mindenképpen.Ágihttps://www.blogger.com/profile/09943602866851064867noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6871785631615269601.post-27322001634569499182009-07-10T08:25:27.313+03:002009-07-10T08:25:27.313+03:00Ágianyu,
Ez egy tojásos tészta. 1 kg liszthez 3 va...Ágianyu,<br />Ez egy tojásos tészta. 1 kg liszthez 3 vagy 4 tojást tesznek ez recept függő. Aztán sodrófával nyújtják vékonyra így a nem lesz olyan túl vékony, inkább a déd- és nagymamáink által készített házi tészta vastagságú lesz. A kinyújtott tésztát először 1 cm széles csíkokra vágják aztán a csíkokat felkockázzák. Így 1 cm×1 cm-es kockák lesznek.<br />De ez nem törvényszerű. Van aki linguini félére vágja, vagyis spagetti hosszúságú, 0,5 cm szélesre. Van aki csak 1 cm széles, spagetti hosszú csíkokat vág. Ki, hogy szereti.<br />A boltban többféle kapható. Amit én veszek, az 1 cm széles, kb 2,5 cm hosszú és kb. félbe van hajtva és picit félhold alakra van hajlítva, hogy a hajtás mentén ne ragadjon össze. Tettem fel róla képet ide a recepthez.<br />Szerintem magyar tésztából is simán működik. Én nagykockát, szélesmetéltet vagy linguinit használnék hozzá. Ami nagyon fontos, hogy a "pörköltben" főzzük meg és nem külön vízben. A "pörköltszószban" való megfőzése a tésztának adja az étel igazi ízét.Viktoriahttps://www.blogger.com/profile/00241414079011576467noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6871785631615269601.post-34130886566461642982009-07-09T22:02:50.976+03:002009-07-09T22:02:50.976+03:00Szia, ez a recept nagyon jól hangzik, szeretném ki...Szia, ez a recept nagyon jól hangzik, szeretném kipróbálni. Szerinted normál magyar tésztával is működik? Meg tudnád mondani, hogy a holipitesz tojással készült tészta vagy csak vizzel? Esetleg tudnád hasonlitani valami más tésztaféléhez? <br />Köszi.Ágihttps://www.blogger.com/profile/09943602866851064867noreply@blogger.com