Fusilli ala Hotel Katrin

2010. augusztus 13.

N. dolgozójában készül ez a tésztaféleség. Valami kacifántos neve van, szerintem nem is létezik ilyen szó. A szezon kezdetén többször hozott esténként vacsira csak úgy magában, vagy valamihez amit én főztem köretnek. A múltkor itthon is reprodukáltam. Nagyon egyszerű, gyorsan megvan és nagyon finom.

Fusilli ala Hotel Katrin

Hozzávalók 2 személyre:
fusilli tészta (ki-ki mennyit szokott két főre)
3 közepes paradicsom
1 közepes fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
kb. 5-7 dkg feta
bazsalikom
0,5 - 1 dl olívaolaj

A tésztát sós vízben kifőzöm, úgy hogy legyen még mit harapni rajta.
A hagymát apróra felkockázom, a fokhagymát áttöröm. A paradicsomot megmosom, felvágom gerezdekre és a magos részt kiszedem belőle, hogy csak a húsa maradjon meg és felkockázom. Végül a fetát is felkockázom, vagy elmorzsolom. Egy jó nagy serpenyőben felhevítem az olívaolajat és rádobom a hagymákat, meg a paradicsomot. Nagyon kevés ideig pirítom, majd hozzáöntöm a kifőtt tésztát, megszóróm bazsalikommal és végül beleteszem a felkockázott fetát. Párszor átkeverem, hogy éppen elkezdjen olvadni a feta és már lehet is tálalni. Az olaj mennyiségét figyelni kell, amikor elkezdjük akkor öntsük kb. 0,5 dl-t a serpenyőbe, de ha úgy látjuk, hogy a tészta nagyon beszívta akkor pótoljunk hozzá. Az olaj lesz tulajdonképpen a szósz a paradicsom kiengedett levével és a picit megolvadt fetával.

3 megjegyzés:

Moha írta...

De jó kis egyszerű étel! Ki fogom próbálni, szeretjük minden összetevőjét, finom lehet! Kis Fahéj jól van?

Moha írta...

Kipróbáltuk, nagyon jó volt! Még a húsimádó fiam sem hiányolt semmit belőle, azt mondta ez így jó, ahogy van!

Viktoria írta...

Ugye mil yen fincsi? Elöször èn se gondoltam volna, aztàn megkóstoltam ès beleszerettem!

ADATVÉDELEM

Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

Rendszeres olvasók

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP