Szülinapi kukac projekt

2009. március 21.

Úgy másfél hete gasztroblog böngészés közben láttam Orsi, alias Jajdefinom, tortáját ami kukac formát öltött. Azonnal le is mentettem a kedvencek közé, hogy majd késöbb lejegyzetelem kipróbálás céljára. A receptet nem vettem át csak a formát és az ötletet. Ma sütöttem meg a barátaink kislányának, Annának, aki ma egy éves, és koraeste, délutáni nanny után rendezik a partit amire mi is hivatalosak vagyunk.

Sütöttem egy 6 tojásos piskótát, amit késszé nyilvánítás után azonnal feltekertem és úgy hagytam kihűlni. Aztán kitekertem és megkentem a még tavaly nyáron befőzött házi sárgabaracklekvárral, ismét feltekertem és vártam egy fél órát. Ez alatt tejszínhabot vertem, majd felszeleteltem a piskótatekercset, amiket egyenként, kívülről vékonyan megkentem a tejszínhabbal, és megszórtam színes és barna díszítőcukrral. A szeleteket váltakozva egymás elé sorakoztatam. A csápja fogpiszkálóba szúrt, a szemei pedig szeletelt koktélcseresznyéből készültek. A szája és a lábacskái kandírozott narancshéjból születtek. A haja barna díszítőcukor, néhány színes cukormelírral. Azt hiszem elég kislányosra sikeredett :).

worm cake collage

Nem túl gyerekbarát torta, mivel a picik csak 12 hónapos kortól ehetnek tojást és tejszínnel készült ételeket, illetve ihatnak tejet. Nem beszélve a kandírozott narancsról és a koktélcseresznyéről. De azt hiszem nekik nem is a torta evése a fontos, hanem a színes-habos kinézet. Amúgy meg anyukám megnyugtatott, amit a cukrászdából rendelnek tortát, abban is lesz tojás, tej, és tejszín. Az elpusztításáról pedig majd mi felnőttek gondoskodunk.

3 megjegyzés:

Lindus írta...

Ez valami hihetelen édi! Majd mesélj, hogy tetszett a kis Annának.

trinity írta...

Úgy sajnálom, hogy a gyerekeim kinőttek ebből a korból-olyan ötletes , helyes torta lett!!

Viktoria írta...

Lindus,
A torta sikert aratott :),az elpusztítását mi felnőttek vittük véghez. Az ünnepelt inkább csak o-zott és a-zott, csápot rongált és tapicskolt.
Triniy,
Azért mókából meglepheted őket, sokan szeretik a vicces-ötletes-aranyos tortákat. A habbal való bevonás és a díszítőcukorszórásos része eléggé maszatos és macerás művelet.

ADATVÉDELEM

Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

Rendszeres olvasók

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP