Vaníliapudingos-cseresznyés pite

2010. június 24.

Először is mindenkinek szeretnénk megköszönni a gratulációkat és a jókívánságokat. Természetesen továbbítottam őket az illetékesnek is, aki jelen pillanatban gasztronómiailag kizárólagosan a tejet részesíti még egyenlőre előnyben.
Mivel Kis Fahéj még mindig nagyon jó kislány, így van időm az olyan hétköznapi dolgokkal is foglalkozni, mint takarítás, mosás-vasalás, főzés és sütés. Ma szép nagyszemű, húsos cseresznyét vettünk a zöldségesnél. A felét eltettem, hogy csak úgy magában gyümölcsként együk meg a másik felét pedig kimagoztam. Nem akartam a klasszikus cseresznyés pitét sütni, így elővettem azt a füzetemet amibe összeírom a majd egyszer valamikor kipróbálandó recepteket. Így került elő Duende pitéje amit még tavaly nyáron tettem fel a kipróbálandók listájára. Az alap receptet megtartottam azonban néhány változtatást ejtettem rajta.
Könnyű, puha pite lesz belőle, és ahogy Duende írta langyosan a legfinomabb.

Cherry pie2

Hozzávalók a tésztához:
10 dkg liszt
6 dkg porcukor
2 tojás
2 ek víz
csipet só
1 cs vaníliás cukor
1 mk sütőpor

A pudingos részhez:
fél csomag vaníliás puding
tej, a puding leírásán szereplő mennyiség fele
cukor, a puding leírásán szereplő mennyiség fele

30 dkg magozott cseresznye
1 ek porcukor
őrölt fahéj
szeletelt mandula

A tészta hozzávalóit egyszerűen kikeverem és egy sütőpapírral bélelt 22×22 cm-es tepsibe simítom (nagyon vékony réteg lesz). A fél csomag vaníliás pudingot elkészítem a csomagoláson lévő leírás szerint (értelem szerűen fele mennyiségű tej és cukor kell hozzá), majd kiskanállal a tésztarétegbe pöttyöket teszek belőle. Erre rászóróm a kimagozott cseresznyét, megszórom fahéjas porcukorral és szeletelt mandulával. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35 percig sütöttem.


Cherry pie

7 megjegyzés:

Reni írta...

pont valami ilyesmire vágyom épp.. hmm :))

duende írta...

De rég csináltam... :)

Kis Fahéjhoz szeretettel gartulálok, gyönyörű kis hölgy! :)

Én meg múlt héten sütöttem megint a Te sült fetádat! Családi kedvenc lett, imádjuk, sőt a receptedet is többeknek továbbítanom kellett már baráti körben! :)

Névtelen írta...

De jó, hogy vissza tértél!
A mi cseresznyefánk idén sajnos nem hozzta a formáját, a piacon meg még nem mertem megnézni az árát.
L Niki

Gabah írta...

Először is gratulálok Kis Fahéjhoz! Épp a napokban néztem be hozzád, kíváncsi voltam, hogy vagytok...és most olvasom, hogy cseresznyét magvalni is van időd! Ó, boldogság! Én ilyeneket maximum éjjel tudok csinálni -ill. az utóbbi időben már éjjel sem :-(
Kívánom, hogy Kis Fahéj mindig ilyen jóalvó legyen és még sok szép pitét tudj mellette készíteni! :-)

Névtelen írta...

Szia!

Üdv újra itt! :-) A süti is biztosan nagyon finom, de a tálad megragadott, nagyon szép! Orsi (swe)

Icus írta...

Örülök a visszatérésnek, és szívből gratulálok Kis Fahéjhoz. És köszönjük a receptet. Annyira megenném most.

Viktoria írta...

Köszönjük a gratulációkat!

Duende a süti isteni!

Gabah, hát igen egyenlőre még aranyéletem van! Na de majd kinyílik a csipája ;)!

ADATVÉDELEM

Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

Rendszeres olvasók

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP