Magyar segélyszállítmány

2010. július 13.

Nem recept következik. Nem mintha nem főznék, de semmi olyan nem készült az utóbbi időben ami új lenne és felkerülhetne ide. A megszokott dolgokat főzőm. Nincs motiváció. N. egész nap dolgozik, itthon csak vacsorázik, Kis Fahéj egyenlőre csak és kizárólag a tápszeresüveget részesíti előnyben, így csak magam miatt nincs kedvem új dolgokat kipróbálni.
A szüleim voltak itt egy hétig unokanézőben és ha már erre jártak, hoztak némi "magyar csemege" utánpótlást. Tudom a pirosarany nem gasztrobloggerre vall, merthogy kápiapaprikából egészséges paprikakrém állítható elő ami kiváló a magyaros ételekbe, de hát egy jó magyar pörkölthöz nekem ez alap hozzávaló. A Bocicsoki N.-nek érkezett, mert ő szinte csak és kizárólag a sima tejcsokoládét szereti, azt is éjjel szereti enni, hűtőhidegen. A Melba kokca és a Piros Pöttyös nekem érkezett, már nem is emlékszem mikor ettem őket utoljára, van már egy éve is. És sokaknak szintén gasztrobűn, a gyári libamájpástétom mindkettőnk élvezetére érkezett. Imádom, friss baguettel, vékony majonézréteggel a tetején! Itt alig lehet ilyen pástétomfélét kapni, egyet találtam ami hasonlít rá, finom de nem az igazi.
Most egy ideig feltöltődünk "magyar" ízekkel. Bár egyvalamit elfelejtettem kérni és az a Picknek a kolbászrudacskái. Szóval anyu ha olvasod, majd ha már nem lesz 1000 fok árnyékban pufiborítékban feladhatnál nekük 1-2 csomaggal.


Help package

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Én azt hiszem,hogy a túrórudira szavazok! Szerintem mindenkinek, még a legnagyobb gasztro-sznoboknak is van valami bűnös "bűnözésük".

Delish írta...

Turo Rudit es Piros Aranyat en is mindig hozok magammal :) A hazi turo rudi hiaba egeszseges meg se kozeliti az igazi Pottyoset, ez van!! Nagyon edes Kis Fahej!

Zizi írta...

Nagyon jó a fotó! Igazán magyaros! Le se lehet tagadni! :)

Névtelen írta...

Ismerős vágyak, és az otthon szimplának tűnő, messzi távolban elérhetetlennek tűnő hungaricumokat igazán így lehet értékelni.
Boci csokit, piros pöttyöst én is hoztam.
És tudod mit még?Mákot, és búzadarát, felhajtottam itt mindent, sehol nem találtam.
Ja, és a jó magyar kolbász elmaradhatatlan volt, és a füstli virsli. :-)

B.Timi

Viktoria írta...

Hát igen a túró rudi... Úgy látszik mindenkinél az a favorit :))!

B. Timi,
Lehet mákot és búzadarát is kapni. Mákot én kifejezetten csak fűszerekkel és teákkal foglalkozó fűszer-gyógynövény üzletben veszek. Búzadarát meg a mezei szupermarketekben is lehet kapni, méghozzá kétféle változatot. Van apróbb és van a kb. normál méretű. Σιμιγδάλι χονδρό vagy Σιμιγδάλι ψιλό néven keresd!

ADATVÉDELEM

Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

Rendszeres olvasók

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP