Beba napló: Fél éves lett!

2010. november 27.

Anyukámmal ma beszéltem skype-on és rámpirított, hogy nagyon hanyagolom a blogomat. Se ételek, se Beba napló, se semmi. Igaza van egyébként. Hogy javítsunk valamit a helyzeten, ha nem is recepttel, de legalább a lányzóról szóló hírekkel jelentkezem.
A nőci november 21-én fél éves lett. Fél éves!!!!! Úr isten mikor telt el ez a fél év ?????
66 centi és 6350 gramm volt a hétfői mérések szerint.
A doktorbácsitól házifeladatot is kaptunk. Délelőtt gyümölcsöt kell ennie a nőcinek, melyek a következők lehetnek: alma, körte, banán, narancs leve, őszibarack. Ebédre az eddigi tejpép helyett főzeléket kell bevezetni  a következő képpen: 100 gr marhahúst zellerlevél társaságában majden készre kell főzni, ekkor beleteszünk egy kis krumplit, egy kis répát, egy bébi cukkinit (mindezeket aprítva), és valami zöldet ami lehet borsó, zöldbab vagy brokkoli kb 1 evőkanálnyit ezekből és készre főzzük. Ha kész és kicsit hűlt mehet bele egy mokkáskanál olívaolaj, pár csepp citromlé és egy icipici csipet só. Az egészet összeturmixoljuk és két felé osztjuk. Ez két napi ebéd receptje. Marhahúst heti 5× és csirkehúst heti 2× kell ennie. A tejpép áttolódott délutánra és este lefekvés előtt marad a tápszer, illteve hajnalban amikor felkel hamizni akkor is tápszert kell kapnia. Tudom ez borzasztó drasztikus a magyar hozzátáplálsi szokásokhoz képest.
A gyümölcsöket azokat szereti, mert azt már az előző hónapban is ettünk, igaz akkor frissből csak almát az elnyammogta, ellenben az üveges bébiknek való gyümölcspépeket imádta. Most ezeket nem kapja, csak ha nem vagyunk itthon. Ha itthon vagyunk akkor a gyümölcsöt annyivízben amennyi éppellepi őket 3-4 percig forralom-párolom, majd összeturmixolom és megy bele egy evőkanál rizspehely is. Na így imádja a friss gyümölcsből készült pépet is.
A főzeléket 4 napja "esszük", első nap kb 5-6 kanálnyit evett belőle, második nap szintén, tegnap és ma viszont olyan 60-70 ml-t megevett belőle. A többit kipótoltam tápszerrel. Lassan, de biztosan haladunk, szerintem 1-2 héten belül rendes adagot fog enni főzelékből is.
November 19-én reggelre, szintén egy átaludt éjszaka után kinőtt a második foga is. Imáron két foggal büszkélkedhet :D.
A hasáról szépen fordul a hátára. Minden, de minden iszonyatosan érdekli. Mindent meg akar fogni és mindent a szájába akar tömni. A játékokat nagyon szépen fogja meg, egyik kezéből a másikba teszi őket. Ha leejti még nem keresi őket, azonnal el is felejti, hogy valami volt a kezében.
Felfedezte, hogy a nyelvét kicsit kinyújtva a nyálával klasszul lehet berregni. Remélem ezt a képességét főzelék, gyümölcs és tejpép evés közben nem sűrűn fogja gyakorolni. Nagyon kommunikatív. Dumál a saját maga babanyelvén, a favorit az "agu", és a sikongatás.
Folyt köv. egy hónap múlva.

DSC08905

6 megjegyzés:

Judit írta...

Gyönyörű!

Alexandra írta...

Tényleg milyen nagy már :)

Mónika írta...

Hááát igen kérem szépen, rohan az idő a "vénasszonnyal" is!
:)))
A hozzátáplálásban a sok marha lepett meg a legjobban, illetve itthon a narancsot nem ajánlották még ebben a korban, mert nem hazai, de a ti esetetekben "kicsit" más a helyzet!
;)

Viktoria írta...

Judit,
köszönjük ;)!

Alexandra,
csak kapkodom a fejem olyan gyorsan nől!

Mónika,
A marha a vasforrás miatt van. A narancs az meg nálunk nagyon is hazai gyümölcs.

Ms. Poppy írta...

Tündéri kis manó!:) Tényleg gyorsan repül az idő.
Nagyon örülök, hogy mindketten jól vagytok.

Névtelen írta...

Nagyon szimpi ,amiket a doktor bàcsi javasolt ,1 kivètellel:het 5 alkalommal marhahùs??!!? A felnotteknek is max. heti 2szer javasoljàk a voros hùsokat. Bocsi,hogy èn nem azzal indìtottam,hogy màr milyen nagy ès milyen szèp....pedig az!!! Zsu

ADATVÉDELEM

Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

Rendszeres olvasók

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP