10 hónapos

2011. március 25.

Recept helyett Beba napló:
Hétfőn 10 hónapos lett.
A kiságyban ülésből a rácsba kapaszkodva feláll. Utána pedig sikongat és rötyög örömében, hogy áll. Ezt úgy általában minden egyes alkalommal előadja, ha magától, vagy segítséggel sikerül felállnia.
Félig villával összetört és félig turmixolt ételt eszik. Kézbe adva kenyérhéjat, banánt, kekszet, kalácsot, krumplit eszik. A cumisüvegből próbál magától inni, de még nem jött rá, hogy nem csak a szájába kell rakni az üveget és szívni, hanem meg is kell emelni azt, hogy jöjjön belőle valami.
Kúszni, mászni és magától felülni még nem tud. Vagyis én még nem láttam e művelektek közben, de valószínűleg a kúszást gyakorolja, de csak is akkor amikor nem vagyok ott. Történt ugyanis, hogy a franciaágy kellős közepén ült és én fél perce magára hagytam, mire egy puffanást irdatlan sírás követett. Az ágy mellett a szőnyegen hasalt. Az ijedtségen kívül szerencsére nem lett semmi baja.
Mama, baba és mam (anya, apa és hami görög megfelelői) az össz érthető szókincse, a többi halandzsa.
5 foga van. Most várjuk a 6.-at, napok kérdése szerintem és az is meg lesz.
A gyerekorvos ajánlása szerint már elkezdhetünk neki adni a mi ételeinkből is. Persze csak azokból amiket ehet. Kedvence a joghurt, a brokkoli, a sütőtök, a banán, a kenyér, a keksz, a rizs és a tészta. De úgy általában minden csúszik neki a lényeg, hogy ehető legyen :). Nagy meglepetésre még a spenót ellen sem volt kifogása. Most kezdtünk el tojássárgáját enni. És jövő hónaptól halat és tojásfehérjét is kell adnom neki.
Decemberben, januárban és februárban nem sokat hízott, most viszont 500 grammot szedett magára, amit meg is érzek cipeléskor. A haja szerintem elég látványosan nő. Talán jövő ilyenkor már lehet copfot is csinálni neki ha így halad a dolog. A szeme úgy tűnik zöld marad.
Él-hal a mobiltelefonokért, a távirányítókért és a laptopokért. Na meg a madzagok amik még minden játékot leköröznek.
Számszerű tények:
7300 gramm
73 cm
45,5 cm fejkörfogat
17-es cipőméret
És megvan már a keresztapa is. Úgy néz ki jövőre május-június környékén tartjuk majd a nagy eseményt.

 
DSC00071a

5 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Gyönyörű ez a pulya :-)

Micsoda párnák vannak ott csuklótájékon! Gyönyörű!

Piszke írta...

Milyen szép nagylány ez a kislány! Mindjárt egy éves, nagyon szalad az idő :)!

Delish írta...

Jot vihogtam amit a hajarol irtal, aranyos :)
Nagyon tunderi kiscsajszi!

Névtelen írta...

Gyönyörű a kislányod, csupa báj és ahogy ragyognak azok a szemek! :-) Dobok neki puszit!

Flögi írta...

Nagyon szép a kiscsaj! Örülök, hogy újból írsz. A "bezárós" bejegyzésedhez írtam egy nagyon hosszút és nem jelent meg, szomorú voltam, de nem írtam újból.

ADATVÉDELEM

Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

Rendszeres olvasók

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP