Paradicsomleves

2009. február 16.

Egész éjjel esett, és néha zuhogott mintha dézsából öntenék, sőt még dörgött is egyet-kettőt az ég. 6 fokra ébredtünk, és még most sincs melegebb 7 foknál. A lakásban is lehűlt reggelre a levegő, 16, 7 fokra. Így a légkondicionálót fűtés módra kapcsoltuk és beizzítottuk az elektromos olajradiátorainkat is. Már két napja hideg van 10-11 fok és esős, de a mai nap igazán hidegnek ígérkezik és az előrejelzés szerint keddre és szerdára csak 4-5 fokot mondanak. Tehát ide is megérkezett a "nagyon" hideg tél. Kicsit örülök, mert ez azt is jelenti, hogy fent a hegyekben az itteni eső hó formájában mutatkozik, és így talán láthatok havat idén.
Még szombaton hazajött velünk egy csomag szám formájú tészta, az meg mibe másba kerülhetne mint paradicsomlevesbe. Nem vagyunk nagy levesesek, így nem is fogok sok levessel előrukkoli, de most az időjárás is adott, hogy valami forró átmelegítőt együnk-igyunk.


Hozzávalók:
1 kis gerezd fokhagyma
1 fél fegy vöröshagyma
só, bors, cukor, oregano
0,5 l paradicsompüré
0,5 l víz
1 ek liszt
olaj
számos/betűs tészta

A hagymát és a fokhagymát felvágom és az aprítóban picire zúzom. Pici olajon megfuttatom, majd rászórom a lisztet és világos rántást készítek. Felöntöm a papardicsompürével és a vízzel. Megy bele 1 ek. cukor, ízlés szerint só, bors és oregano. Felforralom, kóstolom és beleöntök 2,5 dl tésztát és puhára főzöm. Hát igen kicsit sok a tészta, de mi így jó sok tésztával, sűrű levesként szeretjük.

0 megjegyzés:

ADATVÉDELEM

Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

Rendszeres olvasók

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP