Liszt körkép

2009. március 22.

Eddig mindent a sima fehér lisztből készítettem. Magyaroszágon nem nagyon néztem, hogy még milyen fajta lisztet lehet kapni, lehet, hogy azért mert ott a csomagolás eléggé unalmas, ha jól emlékszem fehér alapon valami kis minta. Azt persze tudtam, hogy lehet kapni a sima fehér liszt mellett, kukorica és teljes kiőrlésű lisztet, de itt ki is merült tudományom, és igazából nem is izgatott a téma.
Itt azonban rögtön felfigyeltem, hogy milyen sok féle lisztet lehet kapni, ehhez persze hozzásegített a figyelemfelkeltő, színes csomagolás is. Eddig itt is csak a sima lisztet vettem és használtam mindenhez. Aztán úgy gondoltam, hogy miért nem próbáljam ki a többit is, rendeletés szerűen, biztos van benne valami, hogy többféle lisztet árulnak.
Így elzarándoloktam a legközelebbi szupermarketbe és két fordulóval hazacipeltem az itt talált lisztekből 1-1 csomaggal, de még így is sikerül t a kukoricalisztet kifelejtenem.
Lássuk a kínálatot kezdve a felső sorral balról jobbra, majd az alsó ugyanilyen sorrendben:

- A kék színű csomag a sima, minden recepthez használható általános fehér lisztet rejti.
- Mellette az erős sárga csomag a "sárga" lisztet rejti ami a felirat alapján a falusi kenyerek és piték elkészítéséhez használandó.
- Az orgonalila csomag az extra erős lisztet rejti, mely kalácsok és édes kenyerek elővarázsolásához nyújt segítséget.
- A következő sort a barna péktermékek fotóival dekorált, a teljes kiőrlésű liszt. Ebből fekete-barna kenyereket és teljes kiörlésű csodákat állíthatunk elő.
- Naracsos színű csomag dagasztáshoz ajánlott, vagyis a hagyományos kenyér és kenyérfélékhez, valamint pitékhez jó.
- És az utolsó világosabb sárga, a kalácsfélék és a 'fényűző-luxus" (szó szerinti fordítás) pékkészítményekhez ajánlott.

És ha a fenti lisztek közül nem sikerült választanunk, akkor az alábbi négy fajta, 500 gr-os kiszerelésben vásárolható liszt talán megoldást jelenthet a liszt probléma megoldására. Ezeket keik-hez vagyis süteményhez, kuglófhoz, piskótához ajánlják a leírás szerint (balról jobbra):


- Piros csomagolás rejti a sima sütőporos lisztet.
- Mellette barnában kelleti magát a teljes kiőrlésű változat, szintén sütőporos.
- Naracs ruhában a narancsos ízesítésű sütőporos liszt (tényleg narancs illata van).
- És végül a citormsárga a vaníliás ízesítésű sütőporos lisztet rejti (vaníliától illatozik a csomagoláson keresztül is).

Ha a fenti dömpingből sikerült választanunk, de esetleg alkotói válságban kerültünk, és nem tudjuk, hogy a zsákmányal mit kezdjünk, akkor segítségül hívhatjuk a liszt csomagolását. Kivétel nélkül ugyanis mindegyiken 2-4 recept található ami az adott liszthez passzol.
Igyekszem majd mindegyiket kipróbálni és beszámolni az eredményről. Az igazság az, hogy a tegnapi szülinapi kukachoz a sima sütőporosat használtam, tűpróba után rögtön kivettem a piskótát (ezt ugye nem ajánlják, mert összeeshet) és nem esett össze. Nem tudom, hogy ez a lisztnek köszönhető-e.

3 megjegyzés:

MGL írta...

Nagyon tetszenek ezek a görög lisztek nekem. Várom a beszámolót róluk.

MGL

Névtelen írta...

Nem is gondoltam, hogy így dúskáltok arrafelé a jóságokban.
Várom én is az elkészült dolgokat.

Tudod, hogy feldob egy pop-up ablakot a blog, amikor hozzászólást nyom meg az ember lánya?

Viktoria írta...

Hát igen dúskálunk a jóban. Csak legyen az embernek ideje sütni.

Igen sajnos tudom, és nem tudom miért???????? Én nem csináltam semmit, nem tudom miért lett??? Megpróbálok utána járni, van egy ismerősünk aki ebben otthon van.

ADATVÉDELEM

Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

Rendszeres olvasók

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP