Fetával töltött húspogácsák sütőben

2009. április 7.

Egy "gyorsétteremben" ettem ezt először ezt a sütőben sült, sajttal töltött húspogácsát és nagyon ízlett. Nem kellett sok időnek eltelnie és itthon is kipróbáltam, mivel N. a fasírtok, húspogácsák nagy hódolója. Eddig kétféle változatot is kipróbáltam, az étteremben látott paradicsomos változatot és a saját citromosat. Midkettő finom, bár nekem a paradicsomos egy árnyalatnyival jobban ízlik. Az összeállítása kb. 20 perc, utána azonban másfél-két óra kell neki a sütőben.

Kell hozzá:
1/2 kg krumpli
60 dkg darált hús (sertés vagy marha)
1-2 ek natúr joghurt
1 kis szelet kenyér
1 kis fej hagyma
só, bors, kevés petrezselyem
2 dl paradicsomszósz vagy aprított konzerv paradicsom
1 dl víz
olívaolaj
reszelt sajt
2 szelet görög feta

A sütőt bekapcsoljuk melegedni 190 fokra. A krumplit megpucoljok és közepes nagyságú kockákra daraboljuk. Egy tűzálló tálban vagy tepsiben elterítjük, sózzuk, borsozzuk. Ráöntjük a vizet a paradicsomszószt és úgy 3-4 ek olívalojat. Az egészet jól átforgatjuk.
A húspogácsákhoz a kenyeret aprítóban morzsává varázsoljuk, a hagymát és a petrezselymet pürésítjük. A kenyérmorzsát, a hagymát, a petrezselymet, sót, borsot a darált húshoz keverjük és 1-2 ek natúr joghurtot, hogy jól formázható masszánk legyen. Ebből az adagból 6 db nagy húspogácsánk lesz. A tenyerünkbe teszünk egy jó, enyhén púpos evőkanálnyi húsos masszát, szétlapogatjuk majd a közepére helyezünk egy fél centi vastag, 1 centi széles és kb. 4-5 centi hosszú feta rudacskát. Egy másik jó evőkanálni húsos masszát teszünk mindennek a tetejére és szép, nagy húspogit formálunk belőle, úgy hogy sehol se legyen rajta rés ahol a feta szökni tudna. A húspogácsákat a krumplik tetejére ültetjük és betoljuk őket a sütőbe. Fél óránként ránézünk és átforgatjuk őket, hogy minden oldalról szépen megpiruljanak, végül az egyik felükre reszelt sajtot szórunk és rápirítjuk azt is. Másfél-két óra kell neki sütő függvényében.

Bifteki stuffed with feta

0 megjegyzés:

ADATVÉDELEM

Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

Rendszeres olvasók

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP