Sajttal rakott csirke

2009. május 21.

Az egyik kedvenc ételem ez. Persze mondhatnám, hogy majdnem minden éltel a kedvencem ami csirkemellből készül. Sokan ismerik, sokféleképp készítik. Amikor először csináltam, utáltam készíteni. Úsztam, a lisztben, a tojásban és sajtban. Aztán rájöttem, hogy a lehető legmaszatmentesebben is meg lehet úszni ezt az ételt. A szokásos panírozási módszer helyett ami a lisztbe, tojásba és jelen esetben a sajtba mártást jelentette, én csak lisztbe és tojásba mártottam. A sajtot a tálba szórtam és arra fektettem a lisztes-tojásos hússzeleteket, majd felülről megint megszórtam sajttal őket. Egyébként így sokkal gyorsabb is. Van aki a rétegek közé tesz sonkát is, nálam ez kedv és van-e itthon sonka függő.
A párom N. nagyon szereti ezt az ételt. Ha mondhatok ilyet ez az egyik kedvenc "magyar" étele. Ő csirkeszuflénak hívja.

Kell hozzá 2 személyre:
1 csirkemell
10 dkg bacon
reszelt sajt kb. 20 dkg
tojás és liszt a panírozáshoz
tejföl vagy natúr joghurt
szeletelt sokna (opcionális)
só, bors, oregano

A tűzálló tálat kibéleljük a baconszeletekkel. Felverjük a tojás és ízesítjük sóval, borssal és oreganoval. A csirkemellet felszeleteljük. A bacont megszórjuk reszelt sajttal, erre kerül egy réteg lisztbe és tojásba mártott hússzelet, majd megszórjuk sajttal. Ekkor ha van sonkánk jöhet egy réteg sonka, ha nincs akkor folytatjuk a sajt, lisztes-tojásos hús, sajt váltakozását amíg el nem fogy a husi. Ekkor vékonyan megkenjük tejföllel és 180 fokos sütőbe tesszük kb. 70 percre; megszórjuk vékonyan reszelt sajttal és még kb. 20 percet sütjük amíg a sajt szépen meg nem pirul.
Ha kész kivesszük a sütőből és 15 percet pihentetjük, majd tálra borírjuk és még kb. 90 percet várunk a szeleteléssel, különben lehetetlen szépen szeletelni. Hidegen-melegen egyaránt finom.

chicken with cheese and ham in the oven

4 megjegyzés:

erős ildikó írta...

Nemcsak finom, gyönyörű is! Szeretem ezt a párosítást...

Maria Verivaki írta...

hello again from hania
you dont really need to start an english blog if you can make your blog available for translation through some sort of online translator
i use google - check out my blog and see what widget i have attached.
this is how i translated your blog and could understand that you got married (etc)
good luck!

Viktoria írta...

Napmátka, nekem is ez az egyik kedvencem. Lehetne még egy csomó mindennel variálni (spenót, gomba), de ezeket a párom nem hajlandó megenni.

Viktoria írta...

Mediterranian kiwi,
Yes i know about the google translator, my husband uses it to read my blog.
But unfortunately sometimes it translates also wrog and funny way the things.
Thanks for your tip.

ADATVÉDELEM

Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

Rendszeres olvasók

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP