Cseresznyés pite

2009. június 1.

A cseresznye egyre pirosabb és egyre olcsóbb. Gondoltam sütök belőle egy jó kis pitét. Remekül sikerült mind kinézetre mind ízre. Langyosan isteni egy kis vaníliafagylalttal, de hidegen is eteti magát.

cherry pie

Egy 14×20 cm-es formához:
15 dkg liszt
7 dkg margarin
4 dkg cukor
1 ek tejföl
1 tojás sárgája
1 mokkáskanál szódabikarbóna

35 dkg friss magozott cseresznye
5 dkg cukor
1 ek liszt
fahéj

1 tojásfehérje a kenéshez
2-3 ek zsemlemorzsa
kristálycukor

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és a hűtőben pihentetjük kb. 1 órát. Ha kipihente magát kinyújtjuk akkorára, hogy majd minden oldalon túllógjon a tálon. A tálat kivajazzuk és lisztezzük, beleügyeskedjük a tésztát és az oldalait is beborítjuk vele. A túllógó részeket levágjuk és a kész alapot kb. 5 percre betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe és kicsit elősütjük. Kivesszük, megszórjuk 2-3 ek zsemlemorzsával egyenletesen. A kimagozott cseresznyét elkeverjük az 1 ek. liszttel, az 5 dkg cukorral és ízlésnyi fahéjjal. A gyümölcsöt elosztjuk az elősütött tészta tetjén. A maradék pitetésztát megint kinyújtjuk és vékony csíkokat vágunk belőle amivel a pite tetejét berácsozzuk. A tojásfehérjét picit felverjük, megkenjük vele a rácsok tetejét, megszórjuk cukorral és mehet 180 fokra 25-30 percre a sütőbe.


cherry pie 2

4 megjegyzés:

Limara írta...

De jól esne most egy szelet! Csodaszép, ide érzem az illatát! :))

JD írta...

Köszönöm a receptet, ma megsütöttem. Nagyon finom lett :)

Üdv. Dóri

Viktoria írta...

Dóri,
örülök, hogy ízlett :), én már a meggyes változatot tervezem, csak még árulnak meggyet.

Névtelen írta...

Isteni finom lett,a férjem nem győzte dícsérni!

ADATVÉDELEM

Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

Rendszeres olvasók

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP