Grillázsos csokoládé mousse

2009. október 22.

Múlt hét szombaton kedvenc görög cukrászom édességes sorozatának új részei indultak. Ott láttam ezt a maximum 20 perc alatt összeállítható csodát. Lehet, hogy nem autentikus mousse, mert tojás az nincs benne, de nekem pont azért tesztett megy mert nincs benne és nagyon hamar el lehet készíteni. Csak az készítse el aki imádja a nagyon édes, nagyon csokis, tömény és rengeteg kalóriát tartalmazó édességeket. Fogyókúrázóknak kifejezetten nem ajánlott!

Chocolate mousse with praline

Hozzávalók 4 kis pohárkához:
15 dkg mogyoró
10 dkg cukor
10 dkg étcsokoládé
30 dkg tejszín 35%-os

Egy teflonserpenyőt felforrósítok és apránként beleöntöm a cukrot amit karamellizálok. Amikor szép világos a színe hozzáöntöm a mogyorót és alaposan átforgatom, hogy mindenhol bevonja a karamell. Ha ez megvan azonnal enyhén olajozott sütőpapírra/alufóliára/fém tálcára vagy szilikonlapra borítom és hagyom kihűlni. Egy keveset félreteszek díszítésnek. Ha kihűlt egy konyhai aprítógépben szinte krémesre aprítom.
A csokoládét vízgőz fölött megolvasztom és picit hagyom hűlni, majd belekeverem a grillázsmasszát és alaposan kikeverem.
A tejszínhabot keményre verem és a csokis-grillázsos keverékhez keverjük. A belekeveréskor a tejszínhab valamennyire össze fog esni és elég folyósnak fog tűnni a massza, de ne ijedjünk meg. A kész masszát 4 kis pohárba adagolom és 1-1 1/2 órára hűtőbe teszem dermedni. Durvára vágott grillázzsal díszítem.

Chocolate mousse with praline

6 megjegyzés:

Méhn Niki írta...

nagyon gusztán néz ki! :)
hát én extra édesség mániás vagyok, de félek a kalóriáktól... :) Most mit tegyek? elkészítsem vagy ne? ez itt a nagy kérdés... :D

Kata írta...

Legalább az a kiskanálnyi landolhatna most itt nálam... nagyon guszta!

Ízlésszindróma írta...

Gyönyörűűűűűű, nyámmm:))))

Reni írta...

Na ez nekem is bejönne... még a tömény csokissága ellenére is :)

trinity írta...

Tökéletes! Csudafinom lehet-el is mentettem köszönettel! Én is kifejezetten örülök, ha nincs benne tojás!

Viktoria írta...

Niki, szerintem készítsd el!

Kata, vedd úgy, hogy elküldtem neked azt a kiskanálnyit :), bár nem tudom mikor ér majd oda????

Reni, ez inkább töményen mogyorós, mint csokis. A csokis íz inkább csak kiegészítés. A nutellához tudnám hasonlítani, csak sokkal jobb!

Trinity, és is ahol lehet főleg krémeknél a tojásmentességre szavazok.

ADATVÉDELEM

Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

Rendszeres olvasók

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP