Csokoládés márványsütemény

2010. március 12.

Még valamikor tavaly tavasszal kaptam ajándékba N.-től a Csokoládés finomságok aranykönyvének görög nyelvű kiadását. Nagyon szeretem csak úgy lapozgatni és tervezgetni, hogy miket is fogok elkészíteni belőle. Aztán a napokban N. reklamálni kezdett, hogy minek vette meg nekem a könyvet, ha nem is használom. Így tegnap délután átlapoztam megint az elejétől a végéig és post-it-el bejelöltem az első körben nagyon tetsző recepteket. Ma délután pedig kiválasztottam az egyiket és megsütöttem. A tetejére való csokoládékrémet nem készítettem el, de jól is tettem, mert nekem így is elég csokoládés lett. Sőt legközelebb azt hiszem tejcsokoládéval vagy a csokoládé helyett sima kakaóporral fogom kipróbálni, mert az én számnak az étcsokoládéval kicsit keserű lett.

Csokoládés márványsütemény

Hozzávalók egy 23 cm-es hosszúkás formához:
25 dkg puha margarin
20 dkg liszt
3/4 tk sütőpor
15 dkg étcsokoládé
15 dkg cukor
4 egész tojás
125 ml tej

A sütőt előmelegítem 180 fokra. A csokoládét vízgőz felett megolvasztom és félreteszem.
A puha margarint a cukorral habosra keverem, majd egyenként beledolgozom az egész tojásokat. Belekeverem a tejet, majd beleszitálom a sütőporral elkevert lisztet és alaposan kikeverem. A kész massza felét az olvasztott csokoládéhoz öntöm és összedolgozom. Egy hosszúkás formát kivajazok és kilisztezek, beleöntöm a csokoládés masszát, majd ennek a tetejére a maradék sárga masszát. Egy késsel lazán "átkeverem" és 180 fokon kb. 50-60 percig sütöm. Az elkészültét fogpiszkálóval ellenőrzöm. Hagyom kihűlni, végül porcukorral megszórom a tetejét.

6 megjegyzés:

Ms. Poppy írta...

Ezt elvinném, ha szabad- elsősorban a sütire gondolok, de szerintem csak a receptje marad.:P
Szép lett az új külsőd!

Viktoria írta...

Szia, vidd csak nyugodtan! A belevaló étcsokoládéról meg annyit, hogy a párom szerint pont úgy jó ahogy van. Úgy látszik csak nekem van nagyon édes szám.
Nekem is tetszik. Egyszerű, mondhatnám modern, visszafogott, valami ilyesmire vágytam a kezdetektől, de csak most sikerült megtalálnom.

Névtelen írta...

Szia!
Nagyon szép lett, guszta! Biztos ki fogom próbálni. Várom a többi receptet is!!! Orsi (swe)

Felhőlány írta...

Az étcsoki miatt nálam is nagyon bejön ez a süti! :))
Köszönetképpen, mert jól Kifőztétek, van nálam valami meglepetés, ami Téged is illet:
http://felholanyka.blogspot.com/2010/03/ujabb-dijat-kaptam.html

Unknown írta...

Szia!
Megcsináltam. Hát aaannyira jó lett!! Pikk-pakk eltüntette a családom. Egy a tanulság. Lehközelebb dupla adagot kell készítenem...
Flóra

Névtelen írta...

Sziasztok!

Megcsináltam én is ezt a süteményt amint megláttam a receptet. Eszembe sem jut mást készíteni édesanyám szombati születésnapjára! Semmiféle műcukrászati alkotás nem ér fel ezzel.
Köszönöm a remek receptet!

ADATVÉDELEM

Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

Rendszeres olvasók

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP