Fusilli ala Hotel Katrin
2010. augusztus 13.
N. dolgozójában készül ez a tésztaféleség. Valami kacifántos neve van, szerintem nem is létezik ilyen szó. A szezon kezdetén többször hozott esténként vacsira csak úgy magában, vagy valamihez amit én főztem köretnek. A múltkor itthon is reprodukáltam. Nagyon egyszerű, gyorsan megvan és nagyon finom.
Hozzávalók 2 személyre:
fusilli tészta (ki-ki mennyit szokott két főre)
3 közepes paradicsom
1 közepes fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
kb. 5-7 dkg feta
bazsalikom
0,5 - 1 dl olívaolaj
Hozzávalók 2 személyre:
fusilli tészta (ki-ki mennyit szokott két főre)
3 közepes paradicsom
1 közepes fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
kb. 5-7 dkg feta
bazsalikom
0,5 - 1 dl olívaolaj
A tésztát sós vízben kifőzöm, úgy hogy legyen még mit harapni rajta.
A hagymát apróra felkockázom, a fokhagymát áttöröm. A paradicsomot megmosom, felvágom gerezdekre és a magos részt kiszedem belőle, hogy csak a húsa maradjon meg és felkockázom. Végül a fetát is felkockázom, vagy elmorzsolom. Egy jó nagy serpenyőben felhevítem az olívaolajat és rádobom a hagymákat, meg a paradicsomot. Nagyon kevés ideig pirítom, majd hozzáöntöm a kifőtt tésztát, megszóróm bazsalikommal és végül beleteszem a felkockázott fetát. Párszor átkeverem, hogy éppen elkezdjen olvadni a feta és már lehet is tálalni. Az olaj mennyiségét figyelni kell, amikor elkezdjük akkor öntsük kb. 0,5 dl-t a serpenyőbe, de ha úgy látjuk, hogy a tészta nagyon beszívta akkor pótoljunk hozzá. Az olaj lesz tulajdonképpen a szósz a paradicsom kiengedett levével és a picit megolvadt fetával.
3 megjegyzés:
De jó kis egyszerű étel! Ki fogom próbálni, szeretjük minden összetevőjét, finom lehet! Kis Fahéj jól van?
Kipróbáltuk, nagyon jó volt! Még a húsimádó fiam sem hiányolt semmit belőle, azt mondta ez így jó, ahogy van!
Ugye mil yen fincsi? Elöször èn se gondoltam volna, aztàn megkóstoltam ès beleszerettem!
Megjegyzés küldése