Limara perece édesen és sósan

2010. november 11.

Úgy három hete megsütöttem már egyszer Limara perecét . Istenien sikerült, úgy ahogy a nagykönyvben meg van írva. Pedig jó gasztrobloggerhez illően amikor hozzákezdtem akkor jöttem rá, hogy nincs itthon tej, így tejszínt tettem bele helyette. Már kelt a tészta amikor rájöttem, hogy kifelejtettem belőle a vajat. Gondoltam sebaj, megsütöm,vagy jó lesz, vagy megy a kukába. Még a bakik ellenére is nagyon-nagyon finom lett.
Ma minden hozzávaló volt itthon, de úgy gondoltam kipróbálom nemcsak sósan, hanem édesen is. Így a felét szódabikarbónás vízben főztem elő és a sütés végén sóval locsoltam meg, míg a másik felét meg cukros vízben főztem elő és fahéjas vaníliáscukorral szórtam meg sütés előtt.
Mindkettő nagyon finom lett, de azt hiszem nekem az eredeti sós változat jobban ízlik.
Receptért kattintsatok ide. Ezer köszönet érte Limara :D!


Sweet and salty bretzel

0 megjegyzés:

ADATVÉDELEM

Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

Rendszeres olvasók

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP