Csokoládés trüffel - Τρουφακια

2010. október 26.

Már említettem, hogy itt nagyon népszerűek a pici tortácskák és a falatnyi-kétfalatnyi sütemények.
Mondjuk úgy, hogy az alap verziót már feltettem ide augusztus végén. Az N. kedvence. Következzen most az én két kedvencem közül az egyik. Az otthoni változat a ronda de finom jelzőt kaphatná. Legyen mentségemre, hogy nem vagyok se cukrász, se fényképész.

truffles

Hozzávalók 12-14 darabhoz:
A piskótához:
7 dkg cukor
3 tojás sárgája
3 tojás fehérje
6 dkg liszt
2,5 dkg kukoricaliszt

A krémhez:
20 dkg étcsokoládé
2,5 dl tejszín

A sziruphoz:
10 dkg cukor
10 dkg víz

A hempergetéshez:
csokoládédara

A piskótához a tojások sárgáját a cukorral addig verem amíg sűrű fehér krémet nem kapok. A fehérjét egy csipet sóval szintén nagyon kemény habbá verem. A tojássárgás krémhez keverem a felvert fehérje felét, hogy fellazítsam, majd kétrészletben beleszitálom a kétféle lisztet és végül körkörös mozdulatokkal beleforgatom a maradék fehérjehabot. Nyomózsákba töltöm aminek a végére egy sima kb. 0,5 cm átmérőjű csőrt tettem és sütőpapírra vagy szilikonlapra 3-4 cm-es korongokat nyomok (24-28 db-ot) kicsit szellősen mert megnőnek. Előmelgített 200 fokos sütőben 11-14 percig sütöm, amíg szép arany színe nem lesz. Ha kihűlt óvatosan lehúzom őket a papírról.
A sziruphoz a cukrot a vízzel 2 percig forralom, majd langyosra hűtöm.
A krémhez a csokoládét aprítógépben durvára aprítom, a tejszínt felforralom és ráöntöm az aprított csokoládéra. Addig kevergetem amíg a csokoládé teljesen fel nem olvad és szép egyenletes sima krém nem lesz. Hűtőben addig hűtöm amíg sűrűn folyós nem lesz. Ekkor robotgéppel felverem. Vigyázzunk, hogy ne verjük túl mert szétválhat. A krém kb 1/4-ét tegyük félre, a többi töltsük be a korongokba.
Összeállítás:
A korongokat a szirupban "megfürdetjük", ne áztassuk őket szét, de hagyuk pár másodpercig hagy szívjanak magukba a sziprupból. Sütőpapírra sorakoztatom őket a talpukkal felfelé és nyomózsákból a korongok felére bőven nyomok a krémből, majd az üres korongokkal befedem őket és kicsit összenyomom őket. A félretett krémmel a korongok külsejét vékonyan megkenem és csokoládédarába hempergetem őket. Célszerű mindegyiket külön muffinpapírkába ültetni és úgy kínálni.

4 megjegyzés:

Flora írta...

Aztamindenit! Most voltam futni, de ennek a sütinek a látványa után megcélzom a konyhaszekrényt és benyomok egy tábla csokit, az biztos! :)
Nagyon ügyes!

Csibe írta...

Nagyon tetszik!
Kérhetném úgy ahogy van?! :)

Nelli írta...

Csábítóak!:-)

Zsiri írta...

Márpedig nagyon szép fotóid vannak, a guszta sütikről nem is beszélve :)

ADATVÉDELEM

Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

Rendszeres olvasók

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP