Sült bárány - Αρνακι στο φουρνο

2011. március 19.

A férjem rendelésére készült ma az ebéd. Az alapját az anyósomék által nevelt, majd levágott bárány combjának egy darabja adta. Krumplival körítettem és csak úgy krétaiasan nem túl bolnyolítva, egyszerűen oregánoval fűszerezve, citrommal és olívaolajjal meglocsolva sütöttem meg.

Lamb in the oven

Hozzávalók:
kb. 60-70 dkg báránycomb
kb. 50-60 dkg krumpli
só, bors, oregano
2 citrom leve
olívaolaj
kevés víz

Tegnap este a báránycombot megmostam, megszárítgattam papírtörlővel, majd egy tiszta zacskóba tettem. Belecsavartam 1 citrom levét, meglocsoltam 1 dl olívaolajjal, sóztam, borsoztam, oreganot szórtam rá. Összefogtam a zacskó tetejét és átmasszíroztam a husit, a fűszerekkel, az olajjal és a citromlével. A zacskó tetejét összecsavartam, egy tányérra tettem, úgy, hogy a zacsi teteje a husi alá kerüljön, így nem folyik ki a páclé, majd egy éjszakára a hűtőbe tettem.
Ma megpucoltam a krumplit és vaskos, vidékies cikkekre vágtam, a cseréptál szélébe szórtam, körbe-körbe. Sóztam, borsoztam, oreganot szórtam rá és ezt is meglocsoltam egy citrom levével és olívaolajjal. Középre tettem a bepácolt bárányhúst, majd az egész alá öntöttem kb 2,5 dl vizet. A sütőt 200 fokra melegítettem elő. A cseréptálat lefedtem és 1 órán át így sütöttem. Ekkor levettem a tetejét, és tovább sütöttem még kb. másfél órát félidőben megfordítva a húst, hogy szépen megpiruljon mindkét oldaláról.
A hús és a krumpli is vaj puha lett. Sütőben sült fetával és római salátból készült egyszerű friss salátával ettük. Meg friss kukoricás baguettel.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon jól néz ki! A bárányt lehet mással helyettesíteni, úgy, hogy a fűszerezést megtartom? :D
L Niki

mmama írta...

Még az előzőhöz !
Nagyon szép a Kislányod .
Ne érezz kényszert hogy ritkábban írsz most, természetes hogy Vele foglalkozol !

Hmmm.. sült bari.. imádom !
Meg a gidát is a katzikit.
Olyan tavernában ahol egészben sütik frissen mindig eszünk .

Viktoria írta...

Niki,
persze hogy lehet! Lehet csirkehúst, disznóhúst is sütni ilyen módon. Persze a sütési idő a hústól függ.

Mmama,
köszönöm!
Az biztos, hogy szabad tűzön egészben sütve a legfinomabb!

ADATVÉDELEM

Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

Rendszeres olvasók

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP