Húsvéti vaníliás keksz - Πασχαλινα κουλουρακια

2011. április 18.

Az egyik édesség amit húsvétra készítenek a görögök. Olyan kekszféleség. Vajas, vaníliás, shortbread féle.Klasszul megy a reggeli kávéhoz, teához, kakaóhoz. A recept az egyik görög szakácskönyvemből van.

Easter koulourakia

Hozzávalók kb. 30 darabhoz:
16 dkg cukor
12,5 dkg margarin vagy vaj
2 vaníliás cukor
2 tojás
30 dkg sütőporos liszt VAGY sima liszt + 1,5 tk sütőpor

1 tojás sárgája a kenéshez

A puha vajat a cukorral habosra verjük. Beleütjük a tojásokat és azzal is simára keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a vaníliás cukrot és simára keverjük. Kézzel megtapogatjuk, ha ragad akkor még kézzel belegyúrunk egy kevés lisztet, hogy ne ragadjon (nekem még mindig ragadt, így bettem a hűtőbe egy fél órára pihenni).
Lisztezett felületen (folyamatosan lisztezni kell) kb 1 cm vastag 15 cm hosszú rudacskákat sodrunk amiket összeterünk kettes fonatba, vagy S csigába, pálmalevél csigába, vagy sima csigába. A lényeg, hogy csavar legyen benne. Megkenjük a tojássárgájával és 180 fokra melegíett sütőben arany színűre sütjük őket (20-25 perc).

2 megjegyzés:

Hajni írta...

Köszi,én biztos megcsinálom!

Mézigörl írta...

Igazán nagyszerű, tetszik! :-D

ADATVÉDELEM

Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

Rendszeres olvasók

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP