Üdítős süti

2009. január 8.

Ezt a süteményt még anyukám találta igencsak jó pár évvel ezelőtt a Nők Lapjában. Anyukám nem cukrász, igazából főzni se szeret úgy igazából, de ezt megsütötte, és rögtön kedvenc lett. Mivel volt itthon egy kevés mizithra sajtom (a magyar túróra hasonlít állagban, de édes friss görög sajt), gondolkoztam milyen sütibe is tegyem bele, tegnap este lefekvés előtt beugrott ez a "régi" recept.


A csokis piskótához:
6 egész tojás
5 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
6 evőkanál kristálycukor
1 dl olaj

A túrós krémhez:
30 dkg porcukor
50 dkg túró
30 dkg margarin
1 citrom reszelt héja

Az üdítős mázhoz:
2 csomag dr. Oetker vaníliás főzős pudingpor
0,5 liter Fanta narancs
2 evőkanál kristálycukor

A piskótához a tojásokat szétválaszjuk. A fehérjét habbá verjük. A sárgát a cukorral fehéredésig keverjük, hozzádolgozzuk az olajat, a lisztet és a kakaóport, majd a felvert tojásfehérjét. 180 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük és kihűtjük.
A krémhez a porcukrot a margarinnak kikeverjük és hozzáadjuk a citromhéjat és a tört túrót és egynemű krémmé dolgozzuk. A krémet a kihűlt piskótára kenjük.
A mázhoz a pudingport a cukorral elkeverjük és feloldjuk az üdítőben, majd felfőzzük "pudinggá" és azonnal a túrós krémre kenjük. Gyorsan kell mert hamar szilárdul. És rögtön hűtőbe tesszük úgy egy órára hűlni, majd jóízűen elfogyasztjuk.

0 megjegyzés:

ADATVÉDELEM

Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

Rendszeres olvasók

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP