Az első töltött paprikám

2009. január 27.

Tegnap feltettem a költői kérdést: Mit főzzek holnap?. Válaszként pedig a következő hangzott el: valami olyat amit eddig még nem főztem. Merthogy olvasom a gasztroblogokat, a különböző gasztro újságokat, úgyhogy főzzek valami olyat amit eddig még nem. Mivel tegnap előtt még a görög változatát szerette volna enni, ezért jött az ötlet miért ne főzzem meg a magyar verziót. Igazság szerint én nem nagyon kedvelem, szerintem legalább 10 éve nem ettem, így nem is tudom mi történt és hogy jutott eszembe, hogy megpróbáljam. Segítségként felütöttem Horváth Ilonát és elkészült életem első töltött paprikája. Azt hiszem igazán jól sikerült a páromnál is sikert aratott, így biztos, hogy nem ez volt az utolsó alkalom, hogy ettük.

Hozzávalók:
25 dkg darált sertéshús
6 dkg rizs
1 kis fej hagyma
só, bors, cukor
8-10 TV paprika
1/2 l paradicsompüré
víz
pici olaj

Az apróra vágott hagymát olajon megfuttatom, hozzáöntöm a rizst és kb. 2 dl vizet megsózom és félpuhára főzöm. Amikor kész a risz, összekeverem a darált hússal, amit sóztam és borsoztam. A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk és kivágjuk az ereit, majd megtöltjük a húsos-rizses keverékkel. Lábosba fektetjük őket ráöntjük a paradicsompürét és annyi vizet, hogy épp ellepje a paprikákat. Sózzuk és borsozzuk, és addig főzzük amíg meg nempuhulnak a paprikák, nekem ez 1 órányi főzést jelentett. Végül cukrot adunk hozzá ízlés szerint. Nem sűrítettem liszttel, olyan sűrű lett amennyit magától sűrűsödött.

Hungarian way stuffed paprika

0 megjegyzés:

ADATVÉDELEM

Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

Rendszeres olvasók

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP