Paradicsom saláta

2009. március 14.

A tegnapi ebédhez készült ez a saláta. Ez az egyik kedvencem. Paradicsom és feta párosítása bármikor jöhet, sokszor előfordult már, hogy csak ezt ettem ebédre, vagy vacsorára friss kenyérrel.

Hozzávalók:
2 nagy paradicsom
1 pici hagyma
görög feta
só, oregano
olívaolaj

A paradicsomokat megmosás után, a salátástál felett (még véletlenül se vágódeszkán kockázzuk, akkor nem lesz rusztikus) ahogy esik úgy puffan elve alapján feldaraboljuk. A hagymát megpucoljuk és falusiasan szintén a tál felett beleaprítjuk. A paradicsomot és hagymát kicsit összevegyítjük, hogy mindehova jusson mindkettőből. A tetejére helyezünk egy szelet fetát, sózzuk, oreganoval megszórjukk és bőven meglocsoljuk olivaolajjal.
Fel lehet még dobni egykevés olajbogyóval, illetve a paradicsomot darabolás előtt meghámozhatjuk, így még jobb íze lesz a saláta alján a feta+paradicsomlé+olívaolaj és az oregano alkotta "szósznak", amit isteni friss kenyérrel tunkolni.

4 megjegyzés:

Mirelle írta...

Ezért a salátáért ölni tudnék! ;D

erős ildikó írta...

Szóval még tunkolni is lehet a végén...mit nem adnék érte! (Persze nem ezekből a most kapható paradicsomokból! Ha lesz normális, feltétlen megcsinálom, köszi!)

Névtelen írta...

Nagyon is osztom a rajongásod. Bárcsak már nálunk is lenne finom napízű, magyar paradicsom ... tényleg isteni tunkolni friss kenyérrel. Most kárhoztam el ... de sokszor milyen kevés is elég.

Orsi

Viktoria írta...

Sziasztok,
Csak "rendes" paradicsomból álljatok neki, a nélkül csak csalódás lesz.
Bevallom és a tunkolást imádom benne a legjobban :))

ADATVÉDELEM

Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

Rendszeres olvasók

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP