Húsgombócok olaszosan
2009. április 5.
Hétfő óta egy munkahelyi tréning tölti ki a napjaimat reggel 9-től délután 17-ig, a héten az egyetlen szabad napom a szombat volt. Igen még ma vasárnap is mennünk kellett, de a tanító néni rendes volt és ma egy órával előbb befejezte a mondókáját. Mire hazaérek szellemileg teljesen le vagyok fáradva. Szerintem a szellemi fáradtság sokkal rosszabb, mint a fizikai. A tréning mellett persze nem áll meg az élet, egyéb apró cseprő dolgokat intézünk ami még az esküvőnkre hiányzik. A sütés-főzés ezen a héten igazán a háttérbe szorult. Többször ettünk valahol útközben, ha pedig főztem akkor próbáltam gyorsan elkészülő ételt készíteni. Az alábbi étel a magyar töltött paprika olaszosított verziója, paprika nélkül. Most készítettem először, de annyira ízlett, hogy máskor is szívesen készítem majd.
Hozzávalók:
30 dkg darált sertéshús
7 dkg rizs
1 kis fej hagyma
só, bors, bazsalikom
4 dl paradicsompüré
víz
pici olaj
frafalle tészta két személyre
Az apróra vágott hagymát olajon megfuttatom, hozzáöntöm a rizst és kb. 2 dl vizet, megsózom és félpuhára főzöm. Amikor kész a rizs, összekeverem a darált hússal, amit sóztam-borsoztam, és bazsalikommal olaszosítottam.
A paradicsompürét egy kevés vízzel felteszem melegedni, szintén sózom, borsozom, bazsalikomozom. Nedves kézzel 3-4 cm-es gombóckákat formázok a darált húsos keverékből és óvatosan a szószba pottyantom őket és kb 45 percig főzöm őket néhányszor óvatosan átkverve és átforgatva a gombócokat.
A végén kifőzöm a farfalle-t hozzá. Tálaláskor az egészet megszórhatjuk reszelt parmezánnal.
1 megjegyzés:
Isteni eledel! Hasonlót eszünk néha, de sajnos nem elég gyakran...
Megjegyzés küldése