Húsgombócok olaszosan

2009. április 5.

Hétfő óta egy munkahelyi tréning tölti ki a napjaimat reggel 9-től délután 17-ig, a héten az egyetlen szabad napom a szombat volt. Igen még ma vasárnap is mennünk kellett, de a tanító néni rendes volt és ma egy órával előbb befejezte a mondókáját. Mire hazaérek szellemileg teljesen le vagyok fáradva. Szerintem a szellemi fáradtság sokkal rosszabb, mint a fizikai. A tréning mellett persze nem áll meg az élet, egyéb apró cseprő dolgokat intézünk ami még az esküvőnkre hiányzik. A sütés-főzés ezen a héten igazán a háttérbe szorult. Többször ettünk valahol útközben, ha pedig főztem akkor próbáltam gyorsan elkészülő ételt készíteni. Az alábbi étel a magyar töltött paprika olaszosított verziója, paprika nélkül. Most készítettem először, de annyira ízlett, hogy máskor is szívesen készítem majd.

Meat balls Italian way

Hozzávalók:
30 dkg darált sertéshús
7 dkg rizs
1 kis fej hagyma
só, bors, bazsalikom
4 dl paradicsompüré
víz
pici olaj
frafalle tészta két személyre

Az apróra vágott hagymát olajon megfuttatom, hozzáöntöm a rizst és kb. 2 dl vizet, megsózom és félpuhára főzöm. Amikor kész a rizs, összekeverem a darált hússal, amit sóztam-borsoztam, és bazsalikommal olaszosítottam.
A paradicsompürét egy kevés vízzel felteszem melegedni, szintén sózom, borsozom, bazsalikomozom. Nedves kézzel 3-4 cm-es gombóckákat formázok a darált húsos keverékből és óvatosan a szószba pottyantom őket és kb 45 percig főzöm őket néhányszor óvatosan átkverve és átforgatva a gombócokat.
A végén kifőzöm a farfalle-t hozzá. Tálaláskor az egészet megszórhatjuk reszelt parmezánnal.

1 megjegyzés:

erős ildikó írta...

Isteni eledel! Hasonlót eszünk néha, de sajnos nem elég gyakran...

ADATVÉDELEM

Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

Rendszeres olvasók

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP