Chef lennék????

2009. május 29.

Tegnap este láttam, hogy Moni megajándékozott egy chef sapkával :), aztán ma reggel Eve&Apple is meglepett egy ugyanilyen sapival:)). El is gondolkoztam rajta; chef lennék? A saját konyhámban valószínűleg igen. Csakis ott és nagyon is! És nem csak a sütés-főzés terén. Nem szeretem átengedni a konyhámat senkinek. Ez az egyetlen hely a lakásban amit kizárólagosan én uralhatok, miért adnék, hát másnak is lehetőséget a terephódításra. Talán már beteges is ez az uralkodás. Utálom, ha párom néhanapján szendvicset készít magának, mert bár elpakol és eltakarít maga után (tudja rend- és tisztaságmániás vagyok), mégis késztetést érzek, miután végzett a konyhai tevékenységével, be kell mennem és megnéznem, minden úgy van-e ahogy szeretem.
És, hogy kinek is adnám tovább ezt a díjat? Vannak akihez, csak egy-egy ötlet miatt ugrok be, és vannak akiket rendszeresen olvasok. Nagyon nehéz ötöt kiválasztani a kedvencekből. Nem is sikerült.

Bodza - néha csak képnézegetésre megyek hozzá. Imádom a képeit, nem tudom mi az igazi foglalkozása a négy gyermeke terelgetése mellett, de csakis fényképésznek tudom elképzelni. És hát nem utolsó sorban nagyon szeretem az ételeket és süteményeket amiket készít. Egyszerűek mégis elegánsak.

Limara - Ő számomra a kenyerek, kenyérfélék, péksütemények és sütemények Istennője. Azt hiszem ezzel is mondtam mindent.

Mirelle - A nők, a fényképek, az ételek és a sütemények + a mindennapi életük.

Organically Cooked - She is my favourite Cretan Chef! I've learnt from her a lot, and I'm still learning how to cook cretan way. I love how she speaks about the kitchen and the simple days here in Crete.

És végül de nem utolsó sorban, mindenkinek, aki egy kicsit szeret a konyhában tüsténkedni és finomságokat elővarázsolni házilag.
Kiegészítés: Miután megírtam ezt a postot érkezett még egy sipka :) Rebabától, amit nagyon köszönök neki.

4 megjegyzés:

Maria Verivaki írta...

the simple days - you are so right!
recently, some conference guests from the usa came to hania. they were surprised to find the conference slightly disorganised. i told them that they shouldnt be worried about this at all, because that will leave them plenty of time to experience the good life in crete!

PS i am in iraklio at the weekend - after 8pm, i should be at the galaxy hotel if you want to meet up

Rebaba írta...

Én is gondoltam rád, de látom megelőztek. Nem vagyok meglepve :)

http://bonbonda.blogspot.com/2009/05/az-en-kuktasapkam.html

Limara írta...

Nagyon szépen köszönöm, megtisztelő, hogy rám is gondoltál! :))

Névtelen írta...

Szia!

Megleptél, köszönöm szépen! :)

Az az igazság, hogy másfél éve vettem a kezembe ezt a fényképezőgépet, és azóta a képeimen látszik remélem, hogy valamennyire fejlődök. Egyelőre csak magamtól.
Hogy mi a foglalkozásom, azt magam sem tudom, mert anno közgazdaságiban végeztem, de hol van az már... :)

köszi mégegyszer, hogy eszedbe jutottam!
üdvözlettel
Bea

ADATVÉDELEM

Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

Rendszeres olvasók

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP