Tojásos nokedli

2009. május 13.

A hotel ahol N. dolgozik múlt héten pénteken nyitott, így ő már dolgozik. Reggel elmegy és csak délután fél 7 (igen ez itt még délutánnak számít) körül ér haza. Én sajnos a munkakeresők táborát gyarapítom, mivel sajnos itt is pusztít a gazdasági válság, nincs annyi turista, így nincs olyan sok munkaerőre szükség. Ahol eddig dolgoztam, oda sajnos idén már nem vártak vissza pont a válság miatt. Így most időm mint a tenger, ebédidőben egyedül eszem. Az elmúlt napokban gasztrokörökben igen felkapottá vált a tojásosnokedli. Eszembe is jutott, hogy milyen jó kis koranyári étel ez, és utoljára kb. 2 éve ettem amikor még Magyarországon éltem. Mivel N. nem igazán eszik tojást, így ez most tökéletes megoldásnak bizonyult egy viszonylag gyorsan összedobható egyszemélyes ebédnek. Mennyiségeket nem írnék a recepthez, nokedlit és salátát mindenki tud készíteni. Evés közben tisztára Magyarországon éreztem magam, ahogy a teraszon a napernyő alatt tojásos nokedlit eszem salátával.



Kell hozzá:
liszt
tojás
só, víz, tej
saláta
ecet, cukor


Elkészítjük a salátalevet. Megmossuk a salátát és az elkészített ecetes lébe tépkedjük. Hűtőbe tesszük kicsit összeérni az ízeket.
Liszt, víz, só és tojás keverékéből nokedlitésztát készítünk, amit forrásba lévő vízbe szaggatunk és kifőzünk. Ha kifőtt egy lábosba pici olajat öntünk, erre megy a nokedli és annyi egy kis tejjel felver tojás amennyit szükségesnek találunk. Sűrű kevergetéssel rásütjük a nokedlire a tojást. Salátával tálaljuk.

1 megjegyzés:

Marcsi írta...

Egészségedre a nosztelgia ebédet!!!

ADATVÉDELEM

Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

Rendszeres olvasók

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP