Saláta gránátalmagyöngyökkel

2009. június 7.

Magyaroszágon egyszer kóstoltam gránátalmát és nem nagyon nyűgözött le az íze. Nem is emlékszem igazán az ízére, de azt tudom, hogy nem nagyon akartam többször enni ezt a gyümölcsöt. Aztán egyszer itt egy salátában ettem megint. Lédús és édes volt. Azóta imádom. Csak úgy magában a gyümölcsgyöngyöket, vagy salátában, sőt egy grillezett hússal is isteni.
Itt a szezonja igazából nem most van, hanem télen, október végefelé kezd beérni itt a gránátalma, most még csak virágzik. A piacon azonban lehet importot találni, a mostani például Indiából érzekeztt és igencsak brutális áron 8,95 Euroért árulják kilóját. De nagyon szeretjük, így vettem 3 db-ot és salátában végezte az első.

salad with pomegranate

Hozzávalók:
fehér káposzta
római saláta
egész olajbogyó
gránátalma
graviera sajt (vagy gruyere)
só, olívaolaj és citrom

A fehérkáposztát és a metélő salátát vékony csíkokra vágjuk és egy salátástálban összekeverjük. A tetjére szórunk pár szem egész olajbogyót, kockázott graviera (vagy gruyere) sajtot és ízlés szerint gránátalmagyöngyöket. Sózzuk, fél citrom levével és olívalojjal meglocsoljuk. Csak magában, vagy grillezett húsok mellé nagyon finom.

0 megjegyzés:

ADATVÉDELEM

Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

Rendszeres olvasók

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP