Fetás-olajbogyós csirkemelltekercs

2009. június 10.

Megjelent a kedvenc főzős újságom (a Realfood görög kiadása) júniusi száma. Tegnap előtt meg is vettem, és az idei első tengerparti délutánra magammal is vittem. Amíg N.-re vártam, hogy befejezze a munkát és csatlakozzon hozzám a parton át is lapoztam és ki is néztem a másnapi ebédünket.


2 személyre:
1 csirkemellfilé
1 szál újhagyma
15 dkg feta
1 púpos ek. joghurt/tejföl
olajbogyó ízlés szerint
só, bors
citrom, olívaolaj


A filét kettévágjuk és folpack között vékonyra klopfoljuk. A fetát villával összetörjük, hozzáadjuk a felaprított újhagymát, a joghurtot és összekeverjük. A filéket megkenjük ezzel a fetás krémmel és megszórjuk ízlés szerinti karikázott olajbogyóval. Feltekerjük, fogpiszkálóval összetűzzük, kívülről egy lehelletnyit megsózzuk (vigyázzunk a feta és az olajbogyó sós magában is) és borsozzuk. Egy serpenyőben pici olívaolajat hevítünk és a tekercseket mindkét oldalról megpirítjuk. Ha szép színe van akkor egy tűzálló tálba tesszük, ha a serpenyőben maradt olaj akkor azt ráöntjük, plusz még egy kevés olajat öntünk alá és rácsavarjuk egy fél citrom levét. 200 fokon 20-25 percig sütjük.

Chicken rolls with feta and olives

2 megjegyzés:

Lindus írta...

Ez nagyon jól hangzik. Képzeld a fetasajt már teljesen része lett az étrendünknek, és az olivaolaj is. A fetás cukkinifasírt meg az én kedvencem és sokszor csinálom meg csak magamnak is.

Viktoria írta...

Lindus,
Nem mondhatnám, hogy Mo-n sűrűn ettem fetát, sőt. Itt azonban a mindennapossá vált. Nagyon szeretem, sok mindenhez passzol.

ADATVÉDELEM

Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

Rendszeres olvasók

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP