Húsospite - Κρεατοπιτα

2009. június 19.

A görögök rengeteg féle pitét esznek. Az utcán szinte minden sarkon tudunk venni a sok féle pitékből. Tölteléktől függően lehet enni reggelire, ebédre, vacsorára, vagy csak az étkezések között éhségcsillapítóként. Ez a húsos pite tegnap készült ebédre egy könnyű salátával.

meatpie - kreatopita

Hozzávalók egy 26×17 cm-es tálhoz:
35 dkg darált marhahús
1/3 csésze rizs
1 vöröshagyma
0,5 dl vörösbor
1dl víz
3 dl paradicsomszósz
só, bors, fahéj, oregano
2 kinyújtott leveles tészta lap (30×40)

A sütőt bekapcsolom és előmelegítem 180 fokra. A tálat kivajazom és kibélelem az egyik leveles lappal úgy, hogy picit túllógjon a széleken. A másik lapból kivágunk egy akkora darabot amekkora a tálunk.
Az apróra vágott hagymát olajon megfuttatom. Rádobom a húst és átpirítom. Fűszerezem, felöntöm a borral, a vízzel és a paradicsomszósszal és egyet forralok rajta. A szósz legyen kicsit sós, mert a rizs még magába fog szívni a sóból és a fűszerekből. A FŐTLEN rizst belekeverem a szószba és azonnal a kibélelt formába öntöm. Befedem a másik méretre vágott lappal és a túllógó széleket ráhajtom. A leendő szeletek mentén a felső lapot bevágom és az előmelegített sütőben kb. 50 percig sütöm amíg szépen meg nem pirul a teteje.

0 megjegyzés:

ADATVÉDELEM

Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

Rendszeres olvasók

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP