Húsospite - Κρεατοπιτα
2009. június 19.
A görögök rengeteg féle pitét esznek. Az utcán szinte minden sarkon tudunk venni a sok féle pitékből. Tölteléktől függően lehet enni reggelire, ebédre, vacsorára, vagy csak az étkezések között éhségcsillapítóként. Ez a húsos pite tegnap készült ebédre egy könnyű salátával.
Hozzávalók egy 26×17 cm-es tálhoz:
35 dkg darált marhahús
1/3 csésze rizs
1 vöröshagyma
0,5 dl vörösbor
1dl víz
3 dl paradicsomszósz
só, bors, fahéj, oregano
2 kinyújtott leveles tészta lap (30×40)
A sütőt bekapcsolom és előmelegítem 180 fokra. A tálat kivajazom és kibélelem az egyik leveles lappal úgy, hogy picit túllógjon a széleken. A másik lapból kivágunk egy akkora darabot amekkora a tálunk.
Az apróra vágott hagymát olajon megfuttatom. Rádobom a húst és átpirítom. Fűszerezem, felöntöm a borral, a vízzel és a paradicsomszósszal és egyet forralok rajta. A szósz legyen kicsit sós, mert a rizs még magába fog szívni a sóból és a fűszerekből. A FŐTLEN rizst belekeverem a szószba és azonnal a kibélelt formába öntöm. Befedem a másik méretre vágott lappal és a túllógó széleket ráhajtom. A leendő szeletek mentén a felső lapot bevágom és az előmelegített sütőben kb. 50 percig sütöm amíg szépen meg nem pirul a teteje.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése