Lényegtelen, hogy....

2009. június 26.


Palócprovence hívott játékba, hogy írjak lényegtelen dolgaimról. Talán lényegtelennek tűnnek ezek a dolgok, de talán mégis a legfontosabbak, ezek jellemeznek minket és részei a mindennapjainknak. Valóban lényegtelenek lennének???
  1. ... 40 fok van kint árnyékban, én a lakásban akkor is zoknit húzok, különben jéghidegek és lilák lesznek a lábujjaim; sőt éjszakára még nyáron is legalább egy könnyű plédre szükségem van, hogy betakarhassam és bekuckózhassam magam benne.
  2. ... táraságban általában én vagyok a legcsendesebb, inkább a hallgatni szeretem, hogy mások miről beszélnek, mint résztvenni benne (bár ezt anyukám talán másként gondolja), sokan ezért azt hiszik, hogy mindig savanyú és rosszkedvű vagyok.
  3. ... mások mit szólnak hozzá, mindig, mindenhol kimondom a véleményemet, éppen ezért sokszor sokakat megbántok és nagyon sokan undoknak tartanak. A jó véleményt azt hiszem nem baj ha halljuk és kimondjuk mindig, mindenkor és mindenhol. A rossz véleménynél viszont tudom, hogy ez nagyon undok dolog és rossz tudlajdonság. Próbáltam már nem kimondani, de akkor meg utálatos és morcos voltam amíg ki nem mondtam.
  4. ... csak és kizárólag magamnak és a férjemnek akarok megfelelni, mások véleménye nem igazán számít. Ha mégis akkor én kérem ki az ő véleményüket.
  5. ... a vérvétel "csak" egy szúnyogcsípés és két pillanat, én akkor is nagyon félek tőle és nem bírom még nézni se. Még szerecse, hogy jó esetben csak évente egyszer kell elmenni.
  6. ... kicsi, nagy, öreg, fiatal, hosszú vagy rövid szőrű, cirmos, foltos, fekete, fehér, fajtiszta vagy kertimix imádom a cicákat.

Fruzska, Chef Viki, Rebaba és Cserke számára mi a lényegtelen?

12 megjegyzés:

Benenn írta...

Szerintem nagyon undok dolog "mindig, mindenhol" kimondani a véleményünket. Az emberek jó esetben 16 éves korukra rájönnek, hogy vannak más - olykor fontosabb - szempontok is.

Névtelen írta...

Szia köszönöm szépen:). Engem is már meghívtak erre a játékra, de már szégyenlem de nem tudom ki:(. Köszönöm így legalább pótolhatom:)

Renata Kalman írta...

szia! az egyes és az ötös :)) stimm.

Viktoria írta...

Benenn,
16 már jó rég elmúltam. És tudom, hogy ez nagyon rossz tulajdonság, de ez van én sajnos ilyen vagyok. A jó véleményt azt hiszem nem baj ha halljuk és kimondjuk mindig, mindenkor és mindenhol.
A rossz véleménynél viszont egyet értek veled. Undok dolog és rossz tudlajdonság. Próbáltam már nem kimondani, de akkor meg addig undok és morcos voltam amíg ki nem mondtam.

Viktoria írta...

Renata,
hiába élek Európa egyik legmelegebb szigetén, és most nyár van, légkondi be van kapcsolva, de zokni van a lábamon.
És egyszerűen macskamániás vagyok :), ráadásul most sajnos nincs cicám :(

Benenn írta...

Szerintem az egyik legfontosabb dolog, hogy az ember tisztában legyen a korlátaival. :) Kedvellek. És köszönöm, hogy kedvesen válaszoltál.

Viktoria írta...

Benenn,
ritkán, de átesem a ló másik oldalára sajnos :(. Igyekszem az egyensúlyt tartani :).

Palócprovence írta...

Köszönöm, hogy játszottál! Az 1., 4. és 6. stimmel.:)

timus írta...

Szeretem a macskákat és nem tudok aludni, ha nincs rajtam valami takaró (lepedő, ha nagyon-nagyon meleg van). A rossz vélemény kimondásáról csak annyit: Vámos Miklós mesélte, neki tán Örkény mondta, hogy a pofán dicsérés irodalmi körökben sértésnek számít, és meg kell becsülni a kritikát, mert venni a fáradságot hogy valami negatívat mondj, sokkal nagyobb erőfeszítést igényel, mint dicsérni. És talán van benne valami, ha valaki vette ezt a fáradságot. Nem pont így olvastam, de ez volt a lényege. És tényleg van benne valami szerintem. Ennek ellenére én nagyon egyensúlyra törekvő vagyok, és emiatt ritkán kritizálok szembe. Néha irigylem is azokat, akik meg merik tenni. Azt viszont nem szeretem, ha valaki saját belső csökevényei miatt szurkálódik feleslegesen. :)

Viktoria írta...

Timus,
ezek szerint sokmindenben hasonlítunk.
Én nem kritizálok, egyszerűen elmondom a véleményem a dolgokról, hogy úgy történjenek aztán a dolgok, hogy nekem is a kedvem legyen hozzá.
Van amiben nem tudok engedni egyáltalá,de azért igyekszem egyensúlyt tartani.

Cserke írta...

Egyáltalán nem mindegy, hogy megkérdeztél, de kérek egy hét haladékot:)

Viktoria írta...

Cserke,
Csak nyugodtan :), egy hét múlva is érdekes lesz olvasni :)

ADATVÉDELEM

Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

Rendszeres olvasók

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP