Görögdinnye saláta

2009. július 18.

Ez egy olyan borzasztó egyszerű saláta, hogy nem is tudom miért jegyzem ide le. Most ettem először, és be kell, hogy valljam az édes görögdinnye és a hagyma kicsit furcsának hatott az elején, de igazából mennek egymáshoz. Lehet csak magában, a nyári dögmelegben könnyű ebédként, vagy főfogás előtt előételként, sőt két étkezés között nasiként is enni.

Hozzávalók:
görögdinnye
feta
fekete kalamata olajbogyók
lilahagyma
endívia saláta
olívaolaj és citromlé

A dinnyét kisebb "kockákra" vágom, a tetejére tördelek vagy kockázok egy szelet fetát, és egy kevés félfőre vágott lilahagymát (nekem most csak apró újhagymám volt) és pár szem olajbogyót. Az egészet meglocsolom egy kevés olívaolajjal + friss citromlével, majd jól átforgatom. Egy salátástálat alját kibélelem a megmosott és feltépkedett endíviával és a tetejére halmozom a dinnyés keveréket.

watermelon salad

1 megjegyzés:

Reni írta...

hejj de jó kis salátát rittyentettél :)

ADATVÉDELEM

Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

Rendszeres olvasók

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP