Görögdinnye saláta
2009. július 18.
Ez egy olyan borzasztó egyszerű saláta, hogy nem is tudom miért jegyzem ide le. Most ettem először, és be kell, hogy valljam az édes görögdinnye és a hagyma kicsit furcsának hatott az elején, de igazából mennek egymáshoz. Lehet csak magában, a nyári dögmelegben könnyű ebédként, vagy főfogás előtt előételként, sőt két étkezés között nasiként is enni.
Hozzávalók:
görögdinnye
feta
fekete kalamata olajbogyók
lilahagyma
endívia saláta
olívaolaj és citromlé
A dinnyét kisebb "kockákra" vágom, a tetejére tördelek vagy kockázok egy szelet fetát, és egy kevés félfőre vágott lilahagymát (nekem most csak apró újhagymám volt) és pár szem olajbogyót. Az egészet meglocsolom egy kevés olívaolajjal + friss citromlével, majd jól átforgatom. Egy salátástálat alját kibélelem a megmosott és feltépkedett endíviával és a tetejére halmozom a dinnyés keveréket.
1 megjegyzés:
hejj de jó kis salátát rittyentettél :)
Megjegyzés küldése