Főtt kukorica
2009. július 16.
Kislány koromban általában a strandon ettem főtt kukoricát, illetve anyukám is rendszeresen főzött otthon. Az utóbbi években nem nagyon főztünk, pedig egyszerű és finom. A múlt héten vettem pár cső kukoricát és ismét telefonos segítséget kérve a főzési idő tekintetében, - most anyutól - megfőztem az első kukoricáimat. Igazából nem akartam feltenni a blogra, mert nincs az elkészítésében semmi fakszni, aztán meggondoltam magam. A mai modern világban, amikro már egy pörköltet se tudunk megfőzni hagyomáson módon, mert úgy unalmas lenne és beleteszünk valami csavart, hogy újra érdekes és finom legyen az ilyen egyszerű de nagyszerű ételekről-desszertekről elfeljtkezünk.
Kell hozzá:
1 nagy lábos
kukorica
só és víz
A kukoricáról lefejtem a csuhét és a haját, de a leveleit nem dobom el. A lábos alját kibélelem egy vékony réteg csuhéval, erre fektetem a kukoricacsöveket, rászórok egy evőkanál sót és befedem a csöveket egy réteg csuhéval. Felengegem vízzel, hogy ellepje és elkezdem főzni. Forrástól számított 30 percig főzöm és a főzőlében hagyom langyosra hűlni.
11 megjegyzés:
Tegnap nálunk is főtt kukorica volt :) olyan jól esett!
én olyan két órát is szoktam főzni :) és én is ugyanígy kibélelem a zsenge csuhéval a fazekat :)
Emlékszem régen anyu is sokáig főzte, aztán valakitől hallottuk, hogy forrás után elég neki fél óra kipróbáltuk és valóban elég.
Nekem nagyon jól esett, alig bírtam kivárni amíg kihűl egy kicsit.
:-))) Mi ilyenkor hetente kétszer eszünk főtt kukoricát. Imádjuk. A fajtától függ, hogy mennyi ideig kell főzni. Van, amelyiknek 15 perc is elég.
Pont tegnap gondolkoztam, hogy írok róla, egyre gondoltunk:)
Próbáld meg forrástól csak 20 percig főzni, ha zsenge, nem kell több neki.Én sosem sózom, lehet hogy az egy picit meghosszabítja a főzési időt.
És imádom. Szerintem hetekig ellenék rajta, míg végül kunkori farkam nőne és röfögnék néha.
És lehagytam a tegnapi lemaradásaimból a mindegyes feladatot, bocsánat. Ígérem, a következő az lesz.
Életem legjobb kukoricáját a bolgár tengerparton ettem, mennyei zsenge, zamatos volt! Kiabáltak: carevica, carevica - hűtőtáskából árulták a friss kukoricát (ami persze forrón tartotta).
Én is így főzöm, ahogy te: csuhéval kibélelve :-) De jó is tud lenni!
Próbáljátok meg vajjal megkenni, és vaslapon, vagy serpenyőben kicsit átsütni, mennyei!
És én is kibélelem a főzőedényt, de forrástól számítva elég neki a 10 perc is, ha tovább főződ, akkor keményedik.
Legalábbis szerintem. És megsütve annyira más, és annyira finom!
Jó ez a kép nagyon!
Midenkinek köszönöm az ötleteket. Kipróbálom só nélkül is, evéskor úgyis mindenki sózza magának.
A csuhét állítólag azért kell beletenni, mert az is plusz jó ízt ad neki.
Nagyon szeretjük, párom különösen. Én is sózom (a főzővizet is), talán hogy elkerüljem az édeskés ízt.
Napmátka,
igen talán én is azért sózom, mert jobban szeretem a sós ízt kiérzeni belőle
yum!!AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色
Megjegyzés küldése