Séf saláta

2009. július 4.

Tegnap az ebédre sütött omletthez valami salátát akartam "köretként" csinálni. A szokásos salátákhoz nem volt kedvem, aztán eszembe jutott, hogy nagyon szeretem a séf salátát. Előszedtem az összegyűjtött ételfutáros szórólapokat és átböngésztem őket, hogy mit is tesznek bele. Egy kis változtatással megalkottam az én saját séf salátámat. Szerintem istenire sikerült.

2 személyre:
római saláta - 8 levelet mostam meg
2 kis paradicsom
5 nagyobb szelet füstölt pulykasonka
1 maréknyi kruton kocka
5 dkg reszelt gouda sajt
az öntethez:
1 dl joghurt
1 ek magos mustár
1 ek majonéz
1 tk citromlé
só, bors
olívaolaj ízlés szerint
fokhagymasó

A salátát és a paradicsomokat megmostam. A salátát nagyobb, széles csíkokra vátam, a paradicsomokat pedig gerezdekre és egy salátás tálba szórtam őket. Kikevertem az öntetet amit a paradicsom+salátahalomra öntöttem, átkevertem. A salátát a tál ajlán, a paradicsom gerezdeket pedig a szélén és közepén elrendeztem. A felkockázott sonkával és a krutonokkal megszórtam mindenhol végül a közepére halmoztam a reszelt sajtot.

Chef salad1

1 megjegyzés:

szepyke írta...

Hu, jól néz ki! :D

ADATVÉDELEM

Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

Rendszeres olvasók

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP