Kápia paprikakrém

2009. augusztus 23.

Több gasztrobloggernél is olvastam mostanában, hogy paprikakrémet készítettek és eszembe jutott, hogy mennyire megszoktam, a nélküle való főzést. Míg kishazánkban a pörköltes alappal készült ételekbe mindig került pirosarany, itt soha nem tettem bele, mivel ilyesmit nem árulnak az üzletekben. Kicsit keresgéltem az interneten, a magyar szakácskönyvemben, elolvastam a bloggerek által feltett krémek elkészítését és ezekből az információkból megalkottam a saját paprikakrémemet. A mai görög csirkepörkölthöz már teszek is belőle.

Red pepper - piperies florinis

Hozzávalók:
50 dkg csumázott, felkockázott kápia paprika
1 csapott tk só

A paprikát megmostam, kicsumáztam és felkockáztam (kockázás helyett húsdarálón is le lehet darálni). Tisztíva, kockázva 50 dkg lett, ehhez adtam egy csapott teáskanál sót és fél deci vizet. A legmagasabb hőfokon elkezdtem főzni. Az elején gyakran megkevertem, amíg a paprika is kieresztette a levét. Innentől kezdve lassan forraltam és megvártam amíg megpuhult. Ekkor botmixerrel pürésítettem és még egy pár percet főztem. Összesen kb. 25 percet főztem. Kiforrázott üvegekbe töltöttem, lezártam, fejtetőre állítottam egy pár percre őket, majd újságpapírba és szárazdunsztba csomagolva hagytam kihűlni őket. Felbontás után hűtőben tárolom. A fenti mennyiségből 4 dl paprikakrém lett.

Red pepper cream

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Gyönyörű:). Képzeld most mulasztottam el egy adag kápia paprikát. Nem tudtam mire használjam fel, ezért nem vettem meg:(

Viktoria írta...

Biztos tudsz még venni késöbb is! A férjemnek csak úgy magában is ízlik, kenyérre kenve.

szepyke írta...

Milyen szép lett, akár egy baracklekvár!

ADATVÉDELEM

Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

Rendszeres olvasók

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP