Görög karácsony és szilveszter

2009. december 12.

Gondolom sokan várták már, hogy írjak arról milyen is a karácsony itt Görögországban. Kevesebb mint két hét van karácsonyig, így azt hiszem itt az ideje, hogy meséljek egy kicsit.

Christmas tree 2008

Napjainkban a görög karácsonyozási szokások egyre inkább hasonlítanak a többi keresztény nép karácsonyozási szokásaihoz, elétérések aznonban vannak még most is bőven.
Az egyik legfőbb eltérés, hogy nem készítenek négy gyertyás adventi koszorút, nincs gyertyagyújtás. Az ő általuk ismert adventi koszrút a bejárati ajtóra akasztják, és azt hiszem nincsenek igazából tisztában az advent fogalmával, azzal, hogy mit is jelent tulajdonképpen.
Az üzletekben lehet kapni a gyerekek részére adventi naptárakat, a 24 kis ablakkal csokoládéból, illetve anyagból melyen kis zsebekbe rakhatja a szülő az egy-egy adventi napra szánt ajándékot.
A legszembetűnőbb különbség, hogy a karácsonyfát már december elsején, de legalábbis december első hetében feldíszítik. ............

A folyatást elolvashatjátok a GASZTROTIPP-en. Kattintsatok a gasztrotipp szóra a folytatásért.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon klassz szerencse sütis rész. Te már találtál érmét a sütidben?
Akkor Ti most 2 országba karácsonyoztok?
L Niki

nelly írta...

Szeretem olvasni a beszámolóidat. Mindig érdekelt, hogy más országokban hogyan ünnepelnek. Mint ahogy az igazi életet is csak akkor ismerhetjük meg, ha nem utazási irodán keresztül megyünk külföldre, hanem saját szervezésben. Nekem bevallom mindig honvágyam van, ha elutazom a szülővárosomból, nem hogy az országból távozom el, mint Te. Nekem nagyon nehéz lenne a karácsonyi hangulat,a család, a vele járó meghitt ünnepség hiánya. Azért gondolom, hogy egy társ melletted segít elfeledni a sok-sok hiányt. Kívánom, hogy így legyen.

ADATVÉDELEM

Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

Rendszeres olvasók

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP