Tükörkérdés, a legkedvencebb vs. leggázabb

2009. december 14.

Renitől érkezett a Doctor Pepper által indított körkérdés, hogy mutassam meg a legkedvencebb és a leggázabb fotóimat illetve írásomat.

Kedvenc és ciki írást nem választanék. Ennek az eldöntését inkább az olvasóimra bíznám.
A rettenetesre sikerült képek közül rengeteget tudnék mutatni, szerintem az első kb. 5 hónapban szinte csak ilyen képeket készítettem. Az igazság az, hogy ha valami olyat készítek ami ebben az időszakban került fel a blogra akkor arról igyekszem új képet készíteni és kicserélni a borzasztót a kevésbé borzasztóra. Ezt egy és csakis egy okból teszem. Az első 5 hónap eredeti képei alapján még én se főzném meg újra azokat az ételeket, így mástól se várhatom el, hogy kedvet kapjon hozzá. Pont ezért úgy gondolom, hogy egy jól hangzó receptet egy jobb képpel megspékelve szívesebben próbál ki más is.

De nézzük, hogy ezekből a gyöngyszemekből miket is válogattam össze. Lehet vannak ezeknél gázabb képeim is, de most hirtelen ezekre gondoltam:

the worst collage

Aztán olvasgattam itt-ott, ki, hogy milyen technikákat és trükköket vet be egy-egy szép ételfotóért. Vettem én is néhány új tányért, evőeszközt, anyagból készült szalvétát (köszönet értük Zara home ;) !) amiket csak fotózásra használok. Ezen kívül beszereztem egy-két háttérnek és alapnak való félkarton lapot. Regisztráltam egy online fényképszerkesztőn és rájöttem, hogy lehet egy rossz képből elfogadhatót "varázsolni". Az így készült képek még mindig nem az igaziak, de mitől is lennének, hiszen nem fotós a végzettségem. És nem is célom, hogy fotóst meghazudtoló módon tudjam lefényképezni az ételeket. Inkább arra törekszem, hogy gusztusos legyen.

Az így készült legkedvencebb képek közül néhány:


the best collage

Továbbadnám a kérdést Limarának a kenyerek és péksütemények nagyasszonyának és az egyik régi kedvencemnek Macinak. Remélem lesz idejük és kedvük válaszolni.

6 megjegyzés:

Reni írta...

rájöttem, hogy az én béna képeim a legbénábbak :) köszi a választ :)

Piszke írta...

Nekem a sheperd's pie a kedvencem :)

Viktoria írta...

Reni, dehogy is! Szerintem mindenki a magáét gondolja a legbénábbnak ;)

Piszke,
tényleg azt el is felejtettem, pedig az egy tényleg jól sikerült kép.

Névtelen írta...

Szerintem gyönyörű képeid vannak. Na jó, a kezdetiek lehet, hogy nem mind olyan vonzóak, de aztán nagyon ráéreztél a dologra! És nálad összhang van, mert a receptjeid is isteniek, már sokat megcsináltam, mindig nagy sikerem volt velük.

Néha én is próbálom lefotózni, amit főzök (blogom ugyan nincsen), de mindig elég siralmas lesz az eredmény :-)
Csak így tovább,
üdv,
Ed

nokedli írta...

szerintem külön jó így látni a fejlödést! csodás képeket csinálsz és mindig nagyon gusztusosan tálalod.

Viktoria írta...

Ed,köszönöm a dícséretet. Nekem a legnagyobb elismerés az, amikor azt írjátok, hogy kipróbáltátok, sikerült, finom lett és másoknál is sikert arattatok vele.

Nokedli,
Hát a tálalásban nem mindig vagyok biztos,de igyekszem. Nekem úgy tűnik mindent ugyanúgy tálalok.
Amitóa Görögországban élek, megtanulam, hogy az ember először a szemével lakik jól. Vagyis még el se kezdtél enni, de egy gusztusosan tálalt éltel látványa már félig jóllakat.

ADATVÉDELEM

Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

Rendszeres olvasók

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP