Beba napló - 4 hónapos lettem én

2010. szeptember 22.

Tegnap 4 hónapos lett (eredetileg 3 hónapos lenne). Csak tudnám mikor telt el ez a 4 hónap???? Ma megkaptunk az e havi kötelző oltásunkat, amit a szokásos 5 másodperces sírással reagált le. 5300 gramm és 62 cm jelenleg. Ha függőlegesen tartom őt, mint pl. büfizéskor, akkor a fejét már biztosan tartja, forgatja jobbra balra. Szintén tartja a fejét, ha hátonfekvésből a kezénél fogva ülő helyzetbe húzza őt a doktor bácsi és ekkor is forgatja szépen a fejét. Hason a fejét egyenlőre egyik oldalról a másikra fordítja, monduk ezt már egy hónapos kora óta műveli (akkor tettem őt először hasra), de előrenézve még nem emeli. Ez mondjuk kicsit aggasztott, de ma az orvos azt mondta ne aggódjak a gyerek tökéletes fizikai állapotban van és minden reflexe és mozgása a korának megfelelően fejlett.
Kedvencei még mindig a pihenőszéke felett lógó állatkák (ha sikerül a szájához húznia akkor a csirke lábát csócsálja), a kiságya feletti zenélő-forgó és a játszószőnyeg, de a járókában is elvan a köré tett játékokkal.
Már nagyon sokat beszélget és legújabban sikongat is. Ha beszélnek hozzá akkor rögtön nevet és "válaszol".
Ha olyan játékkal játszok neki ami elég könnyű, akkor ha sikerült megfognia akkor rövid ideig már kézben tartja és próbája a szájához venni.
Úgy általában eléggé nyálzik, ha az egész ökle beférne a szájába akkor beletömné és azt rágcsálná egész  nap. Bármilyen rágókára, csörgőre, játékra ami a szája közelébe kerül rögtön ráharap és csócsálja.
Fürdeni most már nagyon szeret, főleg mióta nemcsak a fürdetőszékében ülve zuhanyozom, hanem a kádba vizet is engedek és a szappanozás után "úszunk" is, na azt nagyon bírja.
A hasfájásunk megszűnt, miután tápszert váltottunk és most kifejezetten kólikás babák részére készített tápszert eszünk.
Éjjel egyhuzamban alszik 8-8,5 órát ami azt jelenti, hogy este 20.30-21.00 órától egészen hajnali 4.30-5.00-ig alszik, akkor is csak a enni kel fel és visszaalszik kb. reggel 8-ig. Tudom arany életem van és borzasztó szerencsés vagyok, hogy ilyen jól alszik éjjel. Remélem ezt a fogzás sem fogja majd elrontani.
Folytatás egy hónap múlva.....

I am playing

14 megjegyzés:

lúdanyó írta...

Nagyon aranyos, gratulálok :)

Névtelen írta...

Cukker! :-) Orsi (swe)

Flögi írta...

Nagyon gyönyörű csöppség!!!

Moha írta...

Édes mosolygós Kis Fahéj! Remélem lassan hagyni fogja anyukáját többet főzni-sütni és jössz hozzánk receptekkel!

Csibe írta...

Milyen kis édes!

Névtelen írta...

Nagyon cukker bébi! És azok az angyali szemek! :)

Chef Viki írta...

Köszi a beszámolót! Tündér ez a pici jány!

Az az első kép eszméletlen, amin olyan huncutul néz :-)

Zsiri írta...

Nagyon édes, főleg a huncut mosolya :)

Ami írta...

Milyen drága! :) megzabálnám !:)

Viktoria írta...

ohhhh, mindenkinek köszönjük a dícséretet, igyekszünk nagyon szépek-okosak-egészségesek lenni. A dícséreteket továbbítom az illetéskenek ;)

Moha,
egy hónap még és vége lesz a szezonnak, ami azt jelenti, hogy apa is itt lesz velünk, mint Kis Fahéjt szórakoztató team tag. Ez azt is jelenti, hogy több időm és több inspirációm lesz megint a sütés-főzésre.
De lehet, hogy az októberi utolsó bejegyzésem a "reszelt alma" lesz mint recept, ugyanis jövő hónap végétől már elkezdhetünk kóstolgatni :D

Névtelen írta...

Oh YES its MY daughter.

Névtelen írta...

Iam not a nèvtelen!!! Iam the father

Névtelen írta...

Nagyon Édes!
Jó ez a kis baba napló!
L Niki

mmama írta...

Kis Szépség !

ADATVÉDELEM

Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

Rendszeres olvasók

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP