Beba napló - 11 hónapos lett

2011. április 26.

Még nagycsütörtökön, április 21-én 11 hónapos lett Kis Fahéj.
Ahhoz képest,  hogy én már kezdtem aggódni, hogy soha nem fog se kúszni (a 10 hós bejegyzésnél írtam, hogy gyanítom, hogy tud, csak még nem láttam), se mászni, se magától felülni, se felállni (a kiságy kivételével ahol már kb. 1 hónapja tud), kb. 3 hét alatt mindegyiket megtanulta :D! Kúszni kb. 3 hete láttuk őt először, aztán úgy egy hete mászni is elkezdett. Aztán hasonfekvésből négykézlábra áll, majd a kezeivel hátratolat, a lábait spárgába szétnyitja a háta mögött, és a kezeivel tovább tolatva, a lábat meg előre húzva felül :). A kiságyban már eddig is fel tudott állni, de tegnap már a nappaliban a dohányzóasztalnál is felállt. Úgyhogy veszélyben a lakás!
7 foga van. Ha hagynánk akkor  a nap 24 órájából 24-ben egyfolytában rágcsálna valami ennivalót. Most, hogy már a mi ételeinkből is kaphat (amiket ehet) új kedvencé lépett elő a darálthúsos (bolognai?) tészta reszelt sajttal megszórva. Nem meglepő, hogy kedvenc szava a mam (magyarul hamm=enni kér), hiába tudja a mamát és a mpampat (baba-t=apa) azokat nem használja olyan szívesen.
Ha elmegyünk valahova, ha társaságban vagyunk kizárt dolog, hogy aludjon, nehogy lemaradjon valamiről. Hulla fáradt, a szemei pirosak, folyamatosan dörzsöli őket, de semmi pénzért nem aludna. Ha mégis elalszik szó sem lehet róla, hogy fél óránál többet aludjon. Így sikerült például tegnap is reggel 8:30 és este 8:00 között 2×30 percet aludnia. Nyolckor kidőlt, kilenckor azért felébredt, nehogy kimaradjon az esti lefekvés előtti tejadag és folytatta az alvást reggelig.
Megjelent a hiszti is. Ha valami nem úgy van ahogy ő szeretné akkor képes álsírásba kezdeni, természetesen könnyek nélkül. Aztán féltékenykedés is elkezdődött, tegnap egy ismerős kislány a játékaival játszott, ő meg folyamatosan méltatlankodott és még arrébb is lökte a kislányt játék közben.
Pontos méreteket nem tudok, ma este megyünk a gyerekorvoshoz a havi ellenőrzésre. Majd updateben megírom.

Update, 2011.04.27 : 7800gramm és 75 centi a hölgyemény.
11 hónapos Kis Fahéj, nagypénteken egy étteremben paximadi-t (kétszersültféleség) majszolva. Remekül látszik a 7 foga:

IMG_0362a

7 megjegyzés:

Judit írta...

Tündéri!

María írta...

Nagyon édes!!

nagyi50 írta...

Gyönyörűség :)

Nóri írta...

Nagyon edes, es szuper a kis ruhaja is:)))) Igazi HOLGY!!!

Puszi Athenbol, ahol esik az eso:(((( Nori

Viktoria írta...

Köszönjük-köszönjük :)! Átadom az illetékesnek!

Nori,
itt meg a szahara felől fúj a szél és hozza magával a vörös homokot ami mindent beterít :(, de ez azt is jelenti, hogy 25 fok van :)))

Ízbolygó írta...

De micsoda tüneményes 7 fogacska ebben a kis angyalszájban! Gratulálok!!!

Zsuzsi írta...

Nagyon helyes a hölgy, a fotó pedig fogak szempontjából igazi dokumentációs! :)

ADATVÉDELEM

Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

Rendszeres olvasók

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP