Linzer

2011. június 6.

Linzert sütöttem úgy két hete. N. nagyon szereti a mi magyar süteményeinket. Lehet azért mert nem csöpögnek a sziruptól és még akkor sem túl édesek, ha amúgy jelentős mennyiségű cukor kell bele.

Linzer cookies

Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg puha vaj
10 dkg porcukor
lekvár az összeragasztáshoz
porcukor a szóráshoz

A porcukrot és a lisztet egy tálba szitálom és beleszórom a felkockázott puha vajat, majd az egészet kézzel összedolgozom. Fóliába csomagolom és hűtőben 1-2 órát állni hagyom. Ez után lisztezett felületen kinyújtom, 4-5 mm vastagságúra és ugyanannyi lyukas és sima virágocskát/csillagot/szívecskét/kört szaggatok belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom őket és 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütöm őket. Ha kihűltek megkenem lekvárral a sima virágokat és egy lyukasat ragasztok a tetejére. Végül megszórom a tetejét porcukorral. Másnap az igazi, mert akkor a lekvártól klasszul megpuhul, de frissen sem ehetetlen ;)!

Linzer cookies collage

4 megjegyzés:

Kriszta írta...

Nagyon szépek!Mi is szeretjük:)

Csibe írta...

Imádom! ..és olyan nagyon szépek lettek!

Kriszta írta...

Nézz be hozzám!Játékra hívlak!

Viktoria írta...

Köszönöm a dícséreteket :)! Tényleg szépre sikerültek!

Kriszta,
köszönöm :)!

ADATVÉDELEM

Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

Rendszeres olvasók

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP