Linzer
2011. június 6.
Linzert sütöttem úgy két hete. N. nagyon szereti a mi magyar süteményeinket. Lehet azért mert nem csöpögnek a sziruptól és még akkor sem túl édesek, ha amúgy jelentős mennyiségű cukor kell bele.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg puha vaj
10 dkg porcukor
lekvár az összeragasztáshoz
porcukor a szóráshoz
A porcukrot és a lisztet egy tálba szitálom és beleszórom a felkockázott puha vajat, majd az egészet kézzel összedolgozom. Fóliába csomagolom és hűtőben 1-2 órát állni hagyom. Ez után lisztezett felületen kinyújtom, 4-5 mm vastagságúra és ugyanannyi lyukas és sima virágocskát/csillagot/szívecskét/kört szaggatok belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom őket és 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütöm őket. Ha kihűltek megkenem lekvárral a sima virágokat és egy lyukasat ragasztok a tetejére. Végül megszórom a tetejét porcukorral. Másnap az igazi, mert akkor a lekvártól klasszul megpuhul, de frissen sem ehetetlen ;)!
4 megjegyzés:
Nagyon szépek!Mi is szeretjük:)
Imádom! ..és olyan nagyon szépek lettek!
Nézz be hozzám!Játékra hívlak!
Köszönöm a dícséreteket :)! Tényleg szépre sikerültek!
Kriszta,
köszönöm :)!
Megjegyzés küldése