"Hideg" van....

2011. augusztus 13.

.... idén nyáron. Gondolom ez nagyon furcsán és viccesen hangzik, de tényleg így van. Kezdjük ott, hogy idén nyáron nehezen akart nyár lenni. A múlt héten vasárnap például három napos mini hőséghullámmal riogatták egész Görögország lakosságát, erős meltemi széllel és 37-39 fokkal. Ez a mini hőséghullám itt Krétán az érdeklődés hiányában azonban elmaradt. A hétfőt és a keddet megúsztuk kellemes 30 fokkal és az egész nap jövő-menő bárányfelhőkkel, amik ugyan a napot nem takarták el sokszor, de azért mégiscsak szokatlan augusztus elején. Szerdán "tetőzött" a hőség 32 fokkal és szikrázó napsütéssel. Csütörtökön és tegnap pénteken pedig kifejezetten kellemes inkább borús, néha elég sötét esővel fenyegető felhőkkel tarkított időjárásunk volt, de hidég azért így sem volt, mert 27 fokig így is felmelegedett a levegő.  A lakásban minden ablakot és balkonajtót kinyottam, így klasszul kiszellőzött és felfrissült bent is a levegő.
Az idei nyarat idáig megúsztuk 29-31 fokos maximumokkal, egy-két naptól eltekintve, de akkor sem volt melegebb 35 foknál. Az persze más kérdés, hogy hőérzétre ezek a maximumok sokszor sokkal többnek tűntek. Kíváncsi vagyok ilyen "hideg" nyár után milyen lesz a tél? Lehet havazni is fog itt a városban is????

Az utóbbi két hétben ilyen bárányfelhős szinte minden nap az ég. Hol jobban, hol kevésbé:
07/08/2011 Stalida

07. augusztus. 2011. - Stalida, Kréta

6 megjegyzés:

Tálaló írta...

Mi sok éve május végén voltunk Krétán.Épp azért,hogy megússzuk a nyári kánikulát.Kb.ilyen idő lehetett,mint amit most augusztusra írtál.
Amúgy idén Magyarországot is teljesen elkerülte a nyár.Egy bő hetet leszámítva,amikor kis sem lehetett menni napközben az utcára.
Most pedig már igazi őszi illat van a levegőben,és kifejezetten hűvösek a hajnalok.
Klassz képet tettél fel,nagyon tetszik:))

Névtelen írta...

Szörnyű az idei "nyár". Én már a 30 foknak is örülénk, de itt az idén az sem nagyon volt. Azt hiszem, én rossz helyre születtem, mert akkor kezdem magam jól érezni, amikor 30 fok fölé megy, a 35-36-ot kifejezetten élvezem :-D De idén csak 1-2 hét ilyen volt, sajnos. Értem, hogy változik az időjárás, de miért nevezik globális felmelegedésnek, amikor épp lehűl az idő. meecee

Meli írta...

Szia!

Mi pont ebben a bárányfelhős időszakban voltunk Krétán, Stalis (Stalida) nyaralóhelyen. Kellemes volt az idő, és így legalább nem égtünk le teljesen. :)
Az utolsó napon pedig (08.14-én) szembe sétált velünk a Kis Fahéj és anyukája.....nagyon meglepett, mert akkor még nem tudtam hogy ők is abban a falucskában (város?)vannak. Élőben is nagyon szép, aranyos a pici!!!! :)

fahéj és feta írta...

Tálaló,
köszi a képdícséretet :)

Meecee,
ezen már én is gondolkoztam, hogy miért az a neve, mikor éppen hűl a levegő és nem melegszik....
Ha ennyire szereted a meleget, lehet Afrikába vagy Szaúd-Arábiába kellene költöznöd ;)

fahéj és feta írta...

Meli,
És miért nem sikítottál, hogy magyar vagy és, hogy ismered a blogomat?! Már nem is emlékszem mikor beszéltem magyarul élő emberrel szemtől szemben! Még télen Magyarországon anyuéknál, az meg már nagyon rég volt!
Igen Stalidaban nyaraltunk, mert a férjem ott dolgozik. Egyébként a városban, Heraklionban élünk.
Nahát milyen kicsi a világ! És hogy megismertél minket az meg teljesen meglepett!
Köszönjük a hölgyemény dícséretét :)!

Meli írta...

Már bánom, hogy nem sikítottam, de sajnos ott a meglepetéstől csak annyira futotta, hogy húzogattam párom karját, hogy "nézd ott a Fahéj és feta írója!" :)
Egyszer még visszamegyünk Krétára mert nagyon tetszett, akkor ígérem, hogy sikítok.:)

ADATVÉDELEM

Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

Rendszeres olvasók

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP