Mézes puszedli

2011. december 26.

Idén nem készült bejgli. Hejette mézes puszedliket süttöttem. N.-nak nagyon bejött. A Lidlben kapható lebkuchen is nagy kedvence, így tudtam, hogy a házi mézes puszedli is fog neki ízleni. A receptet szerintem mindenki ismeri. Nagyon sokan e szerint sütik, ami nem csoda, hiszen tényleg nagyon finom. Én a világszerte ismert közösségi oldalon lévő görögországi magyarok csoportjából tettem rá szert.

Mézes puszedli - Gingerbread kisses

Hozzávalók:
125 g margarin
125 g méz
450 g finomliszt
1/2 csomag sütőpor
3 tojás sárgája
fél-fél kávéskanál gyömbér, fahéj és szegfűszeg vagy 2-3 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
1 citrom és 1 narancs reszelt héja
fél narancs leve
200 g porcukor
4 evőkanál tejföl

A mázhoz:
250 ml habtejszín
250 g étcsokoládé
20 g vaj

Díszítéshez:
100 g tejcsokoládé
1 ek olaj

Mézes puszedli - Gingerbread kisses

A mézet és a margarint gőz felett felolvasztjuk és hagyuk egy kicsit kihűlni.
A tojássárgát a tejföllel, a citrom és narancs reszelt héjával, fél narancs levével és a cukorral összekeverjük. Hozzáöntjük a mézes-margarinos masszához és elkeverjük.
A lisztben elkeverjük a fűszereket és a sütőport és a mézes masszához öntjük és simára keverjük.
Folpackba csomagoljuk és egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük.
Másnap a puszedlitészátból kis darabokat szakítunk és gombócokat formázunk, picit lelapítjuk és sütőpapíros tepsibe ültetjük őket egymáshoz nem túl közel, mert sütés közben megnőnek.
Előmelegíett sütőben 160 fokon sütjük őket (nekem kb 20-25 perc alatt sültek meg, olyan 3 cm-es gombócok voltak és a duplájukra nőttek a sütés végére). Vigyázzunk, mert a méz miatt az alja könnyen megéghet.
A mázhoz a csokit apróra szeleteljük. A tejszínt a vajjal felforraljuk és a csokira öntük. Fél percig állni hagyjuk, majd kézi habverővel simára keverjük. A puszedliket belemártjuk, majd sütőpapíros tepsire tesszük és hűtőben megdermesztük. A tejcsokit az olajjal gőz felett felolvasztjuk és csíkokat húzunk a puszedlik tetejére.

5 megjegyzés:

Kriszta írta...

Jaaajjjjjjjj,de szépek!Pont olyanok,mint az enyémek!A recept is egyezik ahogy látom:)Én fehércsokival rajzoltam a csíkokat rá.

Boldog Karácsonyt!!!!!

Anazar írta...

Be csinoskák!!

Icus írta...

Nagyon szépségesek. Utólag is Nagyon Boldog Karácsonyt kívánok Nektek.

Chef Viki írta...

Nem mehetek el szó nélkül: gyönyörűségesek lettek!

Névtelen írta...

Gyonyoruek!Mindig varom tegyel fel valami ujat ebbol az exotikus orszagbol!Agi

ADATVÉDELEM

Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

Rendszeres olvasók

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP