Kakaós csiga

2012. április 28.

Tegnap kakaós csigát sütöttem. Azt az igazit. Olyat amilyet még régen lehetett kapni a pékségekben. Élesztős, hajtogatott a tésztája. A receptért ezer köszönet Limarának a péksütemények és kenyerek istennőjének!!!!
Apróbb változtatásokat hajtottam csak végre, amik szerintem nem változtattak a végeredményen. Először is én a receptben szereplő vizet tejre cseréltem, így 2,5 dl tejjel készítettem amit nem hidegen, hanem langyosan adtam a tésztához. Valamit nem 30 dkg vajat használtam, hanem csak 25 dkg-t és nem dolgoztam össze a vajat 8 dkg liszttel, hanem csak simán a vajat alakítottam kocka formára és úgy ahogy volt magában hajtogattam bele a tészába. Végül a kakaó és porcukor megszórás előtt nem olvasztott vajjal, hanem tejszínnel kentem meg.
Az élesztős tészát a hajtogatás előtt hagytam egy kevés ideig letakarva pihenni, majdnem a duplájára kelesztettem és utána kezdtem el beledolgozni a vajat.
Aztán mivel türelmetlen voltam belecsomagoltam a vajat, majd először szimplán, majd rögtön utána duplán hajtogattam. Folpackba csomagoltam és 40 percet a hűtőben csücsült. Újra duplán hajtogattam, megint pihentettem a hűtőben és még egyszer duplán hajtogattam. Pihentettem és kinyújtottam, megkentem tejszínnel, megszórtam a porcukorral, kakaóval, feltekertem, végül duplán vett cérnával (akinek van fogselyeme, vagy damilja az még jobb) kb 2,5 centi vastag csigákra vágtam. 16 csigám lett. 180 fokon kb. 30 perc alatt sültek meg. Kihűlés után porcukroztam őket.
Ha valaki szeretné, akkor a szeletelés után reggelig a hűtőben pihentetheti őket és reggel frissen lehet sütni a csiguszokat.
Még egyszer köszönöm a receptet Limara!


 
chocolate swirls

3 megjegyzés:

Flögi írta...

Jajj, de nagyon szeretnék ebből!!

Meli írta...

Nagyon guszta. :)

Limara írta...

Nagyon köszönöm, csodaszépek a csigucik! :)

ADATVÉDELEM

Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

Rendszeres olvasók

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP