Langalló - Töki Pompos - Kenyérlángos
2009. január 22.
Mirellenél láttam meg és attól kezdve piszkálta a fantáziámat, a recept is tőle származik, bár picit módosítottam rajta. Ma jött el az ideje, hogy megsüssem. Egyszerűen isteni, aki még nem kóstolta annak most azonnal meg kell tennie.
Kell hozzá:
30 dkg liszt
csipet cukor
1 kk. só
1/2 cs. szárított élesztő
2 dl langyos víz
15 dkg bacon
1 doboz natúr joghurt (itt nem ismerik a tejfölt), Magyarországon tejföl
2 gerezd fokhagyma
pici só és bors
1 fej lilahagyma
15 dkg reszelt sajt
A lisztet mikróban kicsit megmelegítem, rászórom a cukrot és az élesztőt, majd a langyos vizet és kb. 5 percig dagasztom a kézimixerrel, ekkor hozzáadom a sót és dagasztok még rajta egy keveset. Langyos helyen, langyos konyharuhával letakarva 1 órát kelesztem.
A joghutot (tejfölt) kikeverem a 2 gerezd zúzott fokhagymával, pici sóval és borssal. A bacont felcsíkozom, a hagymát félfőre vágom.
A sütőt előmelegítem 200 fokra, és pár percre beteszem üresen a sütőlemezt, hogy átmelegedjen.
A tészát átgyúrjuk, kinyújtjuk, a meleg sütőlemezre ügyeskedjük és így csupaszon kb. 5 percig elősütjük, ezt azért teszem, hogy a tészta biztos megsüljön a joghurtos/tejfölös feltét alatt. Ekkor kivesszük megkenjük a joghurttal (tejföllel) rászórjuk a bacont és a hagymát, végül befedjük a reszelt sajttal. Visszatesszük a sütőbe és 200 fokon addig sütjük amíg szép színt nem kap. Nekem ez az adag egy kerek 33 cm átmérőjű pizzasütő formába ment bele.
1 megjegyzés:
Hmmm....de jól néz ki. ;)
Megjegyzés küldése