Youvetsi - Γιουβετσι μοσχαρι, marhahúskockák paradicsomosan rizs formájú tésztával

2009. január 21.

Szeretem ezt az ételt, mert nem igényel több órás konyhai tevékenykedést, mégis laktató és finom ételt ehetünk. És igen paradicsommal készül. Görögországban rengeteg, mondhatnám minden ételnek meg van a paradicsomos változata is, szóval paradicsomos ételekben nem lesz hiány.

youvetsi

1/2 kg marhahús
1 nagy fej vöröshagyma
lehetőleg házi paradicsomszósz
babérlevél
só, bors
ízlés szerint mehet bele 1 kis pohár vörösbor is
kb. 2 dl-es pohárnyi rizs formájú tészta (nem tudom Mo.-n lehet-e ilyet kapni, ha nem valami apró formájú tésztával készítsük)
reszelt sajt

A húst nagy kockákra vágjuk fel, én az 5×5 cm-esre szavazok. A hagymát felaprítjuk és olívaolajon megfuttatjuk. Rádobáljuk a húskockákat és minden oldalról enyhén megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk (opcionálisan Magyarországon mehet bele egy kevés eredeti őrölt pirospaprika is), 2-3 babérlevelet dobunk hozzá, majd felöntjük a 2,5 dl paradicsomszósszal a borral, illetve egy kevés vízzel, ha bort nem használunk. Lefedjük és jó 70 percig csendesen hagyjuk főni. Ekkor megkóstoljuk, hogy elég sós-e, nem baj ha picit sós, mert a tészta is felvesz majd sót. Vízzet pótolunk hozzá, hogy kb. 2-3 ujjnyira ellepje a husit és hozzáöntjük a tésztát, amit puhulásig főzzünk, én ezt a 200 fokos sütőben tolva teszem meg. A szósz a tészta puhulása után még kicsit híg rajta, de pár óra múlva már jó sűrű lesz ahogy a tészta folyamatosan magába szívja.
Reszelt sajttal szórjuk meg tálaláskor.

5 megjegyzés:

Latsia írta...

Azt a rizsformájú tésztát kritaraki-nak hívják;O)

Viktoria írta...

Szia, tudom, hogy hívják, csak nem akartam leírni, mivel fogalmam sincs róla, hogy Magyarországon is lehet-e kapni és ha igen mi a neve ;).

Latsia írta...

Magyarországon ha jól tudom orzó tésztának hívják;O)

Viktoria írta...

Köszöm az infót :). Tegnap voltam vásorlni és láttam, hogy a Barilla-nak is van ilyen formájú tésztája, azt a márkát meg lehet Mo-n is kapni, bár nem tudom, hogy ezt a formát is árulják-e.

laszlo írta...

rizsszem tésztának hívják a lidl-ben görög héten szokott lenni

ADATVÉDELEM

Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

Rendszeres olvasók

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP