Melegszendvics

2009. február 3.

Azt hiszem melegszendvicset mindenki tud készíteni. Én már nagyon régen nem ettem, most is csak azért jutott eszembe, mert azon gondolkoztam mivel lehetne változatosabbá tenni N. reggelijét. Merhogy ő eddig görög módra reggelizett, ami azt jelentette, hogy megivott egy bögre kávét egy szál cigaretta kíséretében (mert sajnos dohányzik). A legtöbb görög így reggelizik, kávé és cigaretta, illetve 1-2 szem aprósüti. Igazán nem értem, hogy hogy bírják ki ebédig amit általában 14:30 és 15:30 között ejtenek meg. Én személy szerint halott vagyok reggeli nélkül. Jó-jó persze itt teljesen másak az étkezési szokások, elvégre itt nincs olyan hideg - most is február 3-án hétágra süt a nap, felhő sejhol és 22 fok van kint - nem szükséges rendkívül tápláló ételeket enni a több energiabevitel miatt, hogy belülről is fűtsük a testünket, így is védekezve a hideg ellen. De hát akkor is, meg különben is vannak olyan alkalmak amikor jó ha nem üres gyomorral indulunk neki a napnak. N. nagyon nehéz eset, reggelire nem tud elképzelni pl. egy jó kis szalámis szendvicset paradicsommal-paprikával. Ami viszont tutira lecsúcszik neki az a fánk, a mini csokis croissant, a vajas-lekváros és a vajas-mézes valamint a bundáskenyér. Nem túl széles skála, és egy idő után igen unalmas. Aztán egyik este eszembe jutott a melegszendvics. Amíg Mo.-n éltem nagyon szerettem, egy időben sokat ettük, még külön melegszendvicssütőnk is volt. Nekem külön kedvencem a libamájpástétommal megkent+paradicsom szelettetel megrakott+reszelt sajttal megszórt volt. Gondoltam megpróbálkozom vele hátha. És rákapott. Melegszendvicsnek álcázva, csúszik a szalámi és társai is reggelire.


És, hogy hogy szeretjük a legjobban? Hát így:
A sütőrácsot majdnem a legfelső sínbe csúsztatom és bekapcsolom a sütőt 200 fokra. Amíg melegszik a sütő kenyeret és paradicsomot szeletelek. A szeleteket megkenem philadelphia krémsajttal, ráfektetem a szálmit (füstölt pulyka sonkát, parizert, fokhagymás szalámit stb...), egy kevés majonézt nyomok rá, majd jönnek a paracsomszeletek és megszóróm reszelt sajttal. Teflon sütülapra helyezem és betolom a sütőbe 10 percre.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hatalams ötletet adtál, mert nagyon rég nem ettem és most két reggel is ezzel készültem, mondhatom nagy sikere volt. Egyszerű, de nagyszerű. (Kriszta)

Viktoria írta...

Én is nagyon rég ettem, aztán jött az ötlet, és azóta hetente elkészül. Örülök,hogy teszett az ötlet!

ADATVÉDELEM

Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

Rendszeres olvasók

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP