Csirkés-currys rizottó
2009. július 23.
Tegnap rögtönöztem, egy tavernában evett "rizottó" és a reggeli főzős műsorban látott rizottóból. N. nem igazán díjazta, hogy a rizs nem pereg, de azért evett belőle, sőt az ízvilágát imádta. Egyet kért csak, ha legközelebb rizottót támad kedvem főzni, azt ne rizottó rizsből tegyem, hanem a kedvencéből, Ben nagybácsi sima rizséből.
Hozzávalók:
1 csirkemell
2 szál újhagyma
1 marék mazsola
só, bors, curry
2,5 dl rizottó rizs
8 dl csirke vagy zöldség alaplé
A csirkemellet felkockázom és pici olajon megpirítom, majd kiszedem egy tálba. A serpenyőbe ismét öntök egy kevés olajat amin megpirítom a felaprított újhagymát és a rizst. Fokozatosan elkezdem a rizshez adagolni az alaplevet és szorgalmasan kevergetem. Az utlosó adag alaplé előtt beleszórom a mazsolát, fűszerezem sóval, borssal és curryvel, hozzáadom a megpiríott húskockácat, majd készre főzöm.
Hogy mennyi alaplé kell a rizs megpuhulásához az rizs függő, kóstolgassuk, hogy mikor jó!
5 megjegyzés:
Szerintem ez nagyon jól néz ki. Nem szeretem a mazsolát, de mutatni, nagyon jól mutat benne!
A mazsolát ki is hagyhatod, úgy is finom lesz.
OK!:D
Ismerős történet, mintha a férjemet hallanám... :)Pedig biztosan finom volt! :)
Finom volt nagyon is! Meg is rendelte másokrra is, csak a rizst kell megváltoztatnom benne.
Férfiak....
Megjegyzés küldése