Csirkés-currys rizottó

2009. július 23.

Tegnap rögtönöztem, egy tavernában evett "rizottó" és a reggeli főzős műsorban látott rizottóból. N. nem igazán díjazta, hogy a rizs nem pereg, de azért evett belőle, sőt az ízvilágát imádta. Egyet kért csak, ha legközelebb rizottót támad kedvem főzni, azt ne rizottó rizsből tegyem, hanem a kedvencéből, Ben nagybácsi sima rizséből.

Chicken risotto with curry and raisins

Hozzávalók:
1 csirkemell
2 szál újhagyma
1 marék mazsola
só, bors, curry
2,5 dl rizottó rizs
8 dl csirke vagy zöldség alaplé

A csirkemellet felkockázom és pici olajon megpirítom, majd kiszedem egy tálba. A serpenyőbe ismét öntök egy kevés olajat amin megpirítom a felaprított újhagymát és a rizst. Fokozatosan elkezdem a rizshez adagolni az alaplevet és szorgalmasan kevergetem. Az utlosó adag alaplé előtt beleszórom a mazsolát, fűszerezem sóval, borssal és curryvel, hozzáadom a megpiríott húskockácat, majd készre főzöm.
Hogy mennyi alaplé kell a rizs megpuhulásához az rizs függő, kóstolgassuk, hogy mikor jó!

5 megjegyzés:

szepyke írta...

Szerintem ez nagyon jól néz ki. Nem szeretem a mazsolát, de mutatni, nagyon jól mutat benne!

Viktoria írta...

A mazsolát ki is hagyhatod, úgy is finom lesz.

Flat Cat írta...

Ismerős történet, mintha a férjemet hallanám... :)Pedig biztosan finom volt! :)

Viktoria írta...

Finom volt nagyon is! Meg is rendelte másokrra is, csak a rizst kell megváltoztatnom benne.
Férfiak....

ADATVÉDELEM

Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

Rendszeres olvasók

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP