Mézes-mustáros sertéscsíkok
2009. szeptember 8.
Az elmúlt bő egy hét elég mozgalmasra sikeredett, főlet a péntek-vasárnap volt szaladgálós és eseményekkel teli, ugyanis a pár akik az esükvői tanuink voltak vasárnap tartották a kislányuk keresztelőjét. Itt a keresztelő is teljesen másképp zajlik, mint Magyaroszágon, az egyik legjelentősebb esemény az ember életében, még ha maga a keresztelt gyermek nem is emlékszik arra, hogy mi történt vele akkor.
Az elmúlt napokban vagy nem főztem, mert nem voltunk itthon szinte egész nap, vagy ha főztem akkor az valami olyan volt ami már szerepel a blogon, kivéve ez az étel.
Hozzávalók:
30-40 dkg sovány sertéshús
3 dl tejszín
2 ek méz
3 ek mustár
só, bors
olívaolaj
A húst megmostam, leitattam róla a vizet és felcsíkoztam. Egy serpenyőben kevés olajat hevítettem és rádobtam a húst. Fehéredés után aláönöttem egy nagyon kevés vizet és magas lángon addig főztem amíg az összes víz elpárolgott alóla. Ekkor még vártam egy kicsit, hogy megpiruljon egy picit. Sóztam, borsoztam egy kicsit, hozzáadtam a mézet, a mustárt és a tejszínt, majd az egészet felforraltam. Megkóstoltam, hogy kell-e még bele valami és késznek nyilvánítottam. Rizst ettünk hozzá.
5 megjegyzés:
Már hiányoztál, nem illik ilyen sokára magunkra hagyni minket (blogok)!:DDD
Szeretem ezt a fajta húst. Nagyon is! Én szemes mustárral szoktam, úgy is nagyon érdekes
Szepyke,
bocsánat :D, legközelebb, majd kikérőt írok neked, hogy elmehetek-e egy kis szabira? :DDDDD
Sajna nem volt itthon szemes mustár azzal tényleg jobban mutatott volna, majd legközelebb.
Nah, azért! :DD
Ugyanígy készítem, mint te, csak szárnyasból. Nagyon finom!!!
Trinity, én is jobban szeretem szárnyasból, de a férjem, nem nagyon rajong érte, így most az ő kedvéért készült sertéshúsból.
Megjegyzés küldése